At være ung
Din digitaliserede straffeattest kan indhentes af din fremtidige arbejdsgiver

Det er blevet nemmere for virksomheder at skaffe din straffeattest!

Vidste du, at du ikke længere nødvendigvis skal forbi politistationen for at få en kopi af din private straffeattest? Det er alt sammen blevet digitaliseret, og såfremt du er indehaveren af et NemID og en E-boks, så foregår hele processen på politiets hjemmeside.

Det Kriminalpræventive Råd (DKR) udviser bekymring for denne digitalisering på deres hjemmeside, fordi den gør det nemmere for virksomheder at skaffe din straffeattest.

Virksomhederne kan stadig ikke tilgå din straffeattest uden din tilladelse, men den forenklede proces vil muligvis få flere virksomheder til at forlange en straffeattest ved ansættelsessituationer.  DKR opfordrer derfor virksomheder til at bruge straffeattester med omtanke.

Unge med en broget fortid har også ret til en fremtid – og nogle gange har de bare brug for en chance til

DKR ønsker, at virksomhederne skal fokusere på mennesket bag dokumentet, da dokumentet ikke siger noget om hverken ansøgerens kvalifikationer og ønske om at arbejde!

Mener du, at virksomhederne skal have ret til at fravælge ansøgere, hvis de har trådt forkert på et tidspunkt i deres liv? Se filmen fra DKR, og hør deres mening om tidligere straffedes fremtid på arbejdsmarkedet:


Vidste du, at der findes 3 forskellige straffeattester?

Der findes både en offentlig-, en privat- og en børneattest. Hvis du søger arbejde i det private, så kan du komme ud for, at du skal vedlægge din private straffeattest med din ansøgning. Den offentlige straffeattest skal bruges, hvis du ansøger i det offentlige, og børneattesten skal kun bruges, hvis du skal arbejde med børn.

Du bestiller den private straffeattest ved at logge ind med NemID på politi.dk:

1) Log ind med NemID

2) Vælg sprog

3) Underskriv med din signatur

Herefter modtager du en kvittering på bestillingen, og så ender straffeattesten i din indbakke to timer senere. Skulle du ønske at bestille den på politistationen, så vil du straks få udleveret en ren straffeattest, men skal i andre tilfælde vente ca. fem hverdage på at modtage den med posten.

Den private straffeattest er gratis, og den må ikke være for gammel, når du ønsker at bruge den i en jobansøgning.

Ønsker du at vide mere om din digitaliserede straffeattest, så kan du læse om den via dette link.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.