At være ung
Spiller du for meget?

Ludomani er et kæmpe problem blandt unge.

Hvad er en ludoman?

En ludoman starter ofte i det små, ved at spille lidt for hyggens og spændingens skyld. Der, hvor det bliver til ludomani, er hvor, man som ung mister kontrollen over sin spillelyst. Livet kommer til at handle om at få det næste spille-fix. En tankegang som narkomaner også kender alt for godt til. 

Hvordan kan jeg skaffe penge til min næste online gambling? Jeg er nødt til at spille for at indhente det beløb, som jeg tabte i går, i sidste uge eller i sidste måned. Sådan tænker man blandt andet som ludoman. Kæreste, familie, skole, lektier, rengøring, madindkøb og madlavning. Meget af dette får en sekundær betydning i en ludomans liv.

Derud over er et klassisk karakteristika, at løgne bliver en del af hverdagen. En lille nødløgn for ikke at deltage til til en familiefest bliver måske til løgne om økonomi. "Du får dine penge om en uge, om en måned". "Lars skylder mig penge; mine forældre vil overføre 3000 kr til mig - du skal nok få dine penge".

Sådan prøver en ludoman, at omgå virkeligheden for at skabe sig lidt luft til at genvinde de tabte penge. Tidsmæssig luft, som ofte er dyrekøbt, da venner falder fra. Hvem gider have en uærlig kammerat eller veninde, der ofte misbruger din tillid? 

Mange unge er ludomaner

I år har Center for ludomani haft en nedslående statitstik. Af de nye ludomaner, som centret hjælper med at behandle, er hver fjerde under 25 år. For blot få år siden var dette tal kun 7%. Der er derfor tale om en dramatisk stigning.

Det er især online gambling på sportsresultater, der tiltrækker de unge. Det foregår online, og er derfor let tilgængelig hele døgnet rundt og med online betaling, uden at kroppen skal bevæge sig 500 meter ned til den nærmeste kiosk. 

Er du ludoman?

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, enten for dig selv eller for en god kammerat eller veninde, så er der hjælp at hente på websitet: ludomani.dk

Her kan du også tage en hurtig test, om du er ludoman.

Se Sebastians hudløs ærlige fortælling om hans udvikling af ludomani:

Rufus

Rofus er en forkortelse for: Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere. Det er et register, hvor du som spiller i Danmark frivilligt kan udelukke dig midlertidigt eller endeligt fra at kunne spille online i Danmark. Bag Rufus står Spillemyndigheden, der har ansvaret for at føre registret.

Din registrering i Rofus er fortrolig, og bliver ikke videregivet til andre, så dine persondata sker så persondataloven overholdes.

Ved at bruge Rofus kan du derfor sikre dig, at danske online spiludbydere ikke lader dig spille, når din trang til online spil er størst. Rofus kan dog ikke hjælpe dig, hvis du vælger at spille online på udenlandske betting sites.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.