Flytte hjemmefra
Undgå cykeltyveri - anmeldelse af cykeltyveri

Vi har i Danmark en verdenskendt og beundringsværdig cykel-kultur, men det er desværre ikke ensbetydende med, at alle folk er lige ærlige. Er der noget værre end at opdage, at ens cykel er blevet snuppet? Det vil indehaverne af de 68.000 cykler, der årligt bliver stjålet i Danmark nok mene, at der ikke er. Men hvad gør du egentlig, hvis din cykel bliver stjålet? Og hvordan forebygger man sådan et tyveri?

Husk at låse cyklen forsvarligt inden du forlader den!

Der er ikke altid mulighed for at låse cyklen inde i en cykelkælder – nogle gange bliver du nødt til at stille cyklen ude i det offentlige rum. Det er dog muligt at tage sig visse forholdsregler i forbindelse med cykeltyveri:

Undgå at din cykel bliver stjålet1) Vælg den rigtige lås:

En wirelås er et fantastisk valg til din cykel, fordi at du på den måde kan låse cyklen fast til en lygtepæl eller lignende.

Du kan evt. anvende mere end én lås, så en mulig tyv ville være nødt til at bruge længere tid på at stjæle cyklen. Sørg også for at låsen er godkendt og derfor af god kvalitet!

2) Placér cyklen strategisk godt:

Hvis det er muligt, så bør du parkere din cykel inde i en port. Undgå for alt i verden at placere cyklen på en strækning hvor mange (muligvis fulde) mennesker færdes ved nattetid. Er cyklen meget dyr, så bør du nok i det hele taget lade den stå derhjemme om natten.

3) Sørg for cykeldækning på din indboforsikring:

Eller tegn en egentlig cykelforsikring. På denne måde er du dækket, selv hvis cyklen skulle ske at blive stjålet. Skulle en uærlig person være virkeligt opsat på at stjæle din cykel, så er der desværre nok ikke så meget, du kan gøre. En forsikring er i denne sammenhæng super lækker at have.

Der er ca. 200 cykeltyverier om dagen i Danmark – og det er jo bare super ærgerligt at være den, der pludseligt står uden transportmulighed. Det er aldrig sjovt, når ens ejendele bliver stjålet, men såfremt det skulle ske, så er det vigtigt, at du hurtigt anmelder tyveriet. Dette sker fra 1. december 2013 på www.borger.dk/cykeltyveri.

Anmeldelse af cykeltyveri

1) Klik ind på www.borger.dk/cykeltyveri

2) Klik på ’Anmeld cykeltyveri til politiet’, og følg så vejledningen som anvist på skærmen. Husk at have stelnummeret klar til anmeldelsen!

3) Herefter indsender du anmeldelsen, men du skal være forberedt på, at ekspeditionstiden er på omkring en uge. Er din cykel forsikret indhenter dit forsikringsselskab selv journalnummeret på tyveriet – er den ikke forsikret, så bliver du kun kontaktet af politiet, hvis cyklen bliver fundet.

Skulle du ønske at anmelde andre former for tyveri, så er www.borger.dk måske stadig det rette sted for dig. Du kan her digitalt anmelde tyveri af cykel, knallert, motorcykel, trailer, personbil, vare/lastbil og genstande. Vi lever i en verden, hvor den digitale selvbetjening efterhånden findes overalt, men heldigvis er det let og nemt at gå til. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.