Flytte hjemmefra
Drøm om hund?

Du drømmer måske om at anskaffe dig en hund, men du bør gøre dig en masse tanker inden køb. Læs med og opdag præcis hvilke

mand der tænkerAlt for mange danskere er ikke klar over præcist, hvor meget arbejde det kræver at have en hund. Hele 12.000 raske hunde bliver årligt aflivet i Danmark, fordi deres ejere ikke magter omfanget af den opgave, de påtager sig. En hund skal trænes, socialiseres og blive en integreret del af din flok – og det kræver en masse tid, tålmodighed og arbejde.

Hvad skal du overveje inden, at du køber hund?

Har du tid til at passe en hund i hverdagen?

Overvej først hvor meget tid du reelt set har til din hund i dagligdagen. Det er ikke optimalt for en hund at være alene mere end 8 timer i døgnet, men 4-8 timers alenetid kan være nødvendigt ift. en arbejdsdag. Husk dog at hunde er flokdyr, og de bryder sig ikke om at være alene. Skal din hund være alene i længere tid, så gå en lang tur med den inden du tager afsted.

Vælg en race der passer til dig

Hvis du er et aktivt menneske, som elsker at løbetræne i hverdagen, så er en højaktivitetshund et oplagt valg til dig. Er du derimod mere typen, der sidder indendørs hele dagen, så bør du finde en race, der ikke kræver så meget aktivering. Du skal stadig ud at lufte den, men kortere ture vil være tilstrækkelige.

Hvalpe er som babyer

Det er ikke løgn, når at folk siger, at en hvalp er som en baby. I den første tid vil hvalpen sove, spise og pølle, og det sidste, vil den ikke have kontrol over. Du skal regne med at have hvalpen ud hver time i starten og altid efter at den har sovet, leget og/eller spist. Du vil blive vækket om natten, og du bliver nødt til at ændre dine vaner. Byturene bliver kortere, og weekenderne vil komme til at stå på hundetræning og hundeleg.

Er det tilladt at have hund, der hvor du bor?

Hvis ikke, så lad andeligt være med at købe inden at du har talt med din udlejer. Det kan være svært at finde lejligheder, hvor man må have husdyr, og hvis din kontrakt pludseligt opsiges, så har du ikke længe til at finde et ny sted at bo. Udsæt ikke dig selv og din hund for den situation.

Hvordan ser de næste 15-16 år af dit liv ud?

Det er en stor forpligtigelse at købe hund, for alt efter racen, så lever hunde længe. Man skal være klar på, at hunden bliver et ekstra familiemedlem, som du har ansvaret for. Drømmer du om et job, hvor at du skal rejse meget? Så bør du ikke købe hund. Vent med at købe hund til at du har nogenlunde styr på fremtidsplanerne.

Har du råd til at have hund?

På trods af at dette punkt er det sidste i denne korte guide, så er det super vigtigt. Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin hund, og en sådan koster i ca. 500kr årligt. Derudover skal du regne med at bruge i omegnen af 500kr på hundemad om måneden (alt efter racestørrelse og valg af foder), men det er en god ide at sætte flere penge til side månedligt til dyrlægeregninger, udstyr og lign.

Hundetræning er en god investering, og der vil du typisk skulle give mere en 1000kr for måske 10 gange. Vælger du en race, som skal trimmes professionelt, så skal du regne med en udgift på 500-1000kr 3-4 gange årligt. Man siger, at et gennemsnitsligt hundeliv på 10 år koster mellem 120.000 og 180.000 kr. så tænk dig godt om inden, at du køber.  

Skal du have dig en lille, savlende allerbedste ven? 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.