At være ung
Op mod 12.000 raske hunde aflives årligt!

Ny kampagne skal redde hundeliv: Tænk dig om før du køber hund!

Vidste du, at der årligt aflives tusindvis af raske hunde i Danmark udelukkende fordi, at deres ejere ikke længere magter at passe dem? Alt for mange danskere anskaffer sig et lille ekstra, firbenet familiemedlem inden, at de aner, hvad en hund reelt set kræver af pleje og omsorg. En ny kampagne fra Fødevarestyrelsen forsøger at oplyse folk, for på den måde, forhåbentligt, at kunne mindske antallet af aflivninger fremadrettet. 

Den chokerende video er både sørgelig og desværre en realitet i dagens Danmark. Hunden har potentialet til at blive menneskets bedste ven, men mange får slet ikke en chance. Hvis du som hundeejer ikke aner noget om, hvad din hund har brug for, så kan dine handlinger forsage adfærdsvanskeligheder i hunden, som måske i sidste ende slet ikke bliver til at styre.

Det koster i gennemsnit 120.000-160.000 kroner at eje en mellemstor hund i 10 år. Er du klar på at smide så mange moneter efter et kæledyr?

En hund må aldrig være et impulskøb, og det er vigtigt, at du nøje overvejer din opdrætter. Husk at alle hvalpe er søde, men de vokser hurtigt op og bliver større. Derudover så er der stor forskel på, hvad de forskellige hunderacer har af behov – og for hundens skyld, bør du kun vælge en race, som du har tid og overskud til at passe.

Nogle hunderacer er ekstremt aktive, og hvis de ikke aktiveres, så er det, at de måske får smag for din dyre lædersofa eller fuldstændigt overenergisk og ukontrolleret farer rundt i lejligheden. Det nytter ikke noget, at man har en ti timers lang arbejdsdag, når hvalpen er helt ung og skal oplæres, og det kan faktisk tage over et år for sådan et lille pus at blive renlig.

Ung og med hund – passer din livsstil til en hunds?

En hund kan begrænse dine fremtidsambitioner, så det er faktisk ret vigtigt, at du nogenlunde ved hvordan de næste 10-15 år af dit liv ser ud, når du anskaffer dig en firbenet ven. Som ung så lever du i en meget foranderlig verden med nye inputs og masser af sociale arrangementer. En hund vil ændre dit liv fuldstændigt!

Et lille frimærke af en have gør ikke op for daglige gåture, uanset hvor stresset ens hverdag bliver. En hund er ikke en accessory - det er din bedste ven, som elsker dig ubetinget og for evigt. Otte til 15 år skal man regne med at en hund lever, alt efter racen selvfølgelig. Større hunde har typisk en kortere levetid, men dette er noget, du selv skal undersøge, inden du tager den afgørende beslutning. Hunde sover ikke nødvendigvis længe, og de kan meget sjældent være alene fordi, at de er flokdyr. En hund vil derfor ikke blot påvirke, men i høj grad blive en stor del af dit fritids- og sociale liv.

Hvis du oprigtigt ønsker og mener, at du er klar til det kæmpe ansvar, som det er at have hund, så kan du jo prøve Fødevarestyrelsens test KlartilHund via dette link

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.