Flytte hjemmefra
Guide til billige studiebøger!

Studiestarten på langt de fleste uddannelser, er lige om hjørnet. Nu venter forventningens glæde, sommerfuglene i maven og mødet med de mange nye studiekammerater.

De første uger i en ny hverdag er fantastiske, skræmmende og noget helt særligt. Når den sidste øl er drukket på rusturen og tømmermændene (forhåbentlig) har lagt sig, venter hverdagen.

sparegris hvor der puttes penge i

At være studerende på buget

Første gang dine øjne kigger ned på pensumlisterne til dine nye fag, kan det godt virke overvældende. Der er mange bøger, og mange siders læsning foran dig.

Læser du også prisen for din fremtige viden, får du sandsynligvis en lille stigning i blodtrykket. Det er nemlig ikke billigt at studere.

Din indtægt vil formentlig blot være din SU de første par måneder, måske endda de første år, på studiet, da en hverdag som ny studerende, er krævende. 

Der er heldigvis mange gode tips til en hverdag uden afsavn. Det bedste tip er, at bruge dine medstuderende. Lav læsegrupper, tal med ældre studerende og vær ikke bange for at tage imod gode råd.

Dine studiekammerater kan hjælpe dig med meget, alt lige fra en madklub om onsdagen til fælles noter i det svære fag. Alle lever på et stramt budget, og alle vil gerne hjælpe hinanden.

Gå på jagt efter brugte bøger!

Din bankrådgiver vil elske dig hvis du går på skattejagt. Du vil sandsynligvis også selv få flere penge mellem hænderne, de fredagsbarer fester jo ikke af sig selv, hvis du er lidt smart inden studiestart.

Der er mange danske bøger som kan købes brugt. Måske har de ældre studerende lige den bog du mangler? Er par noter i margen gør ikke den store forskel, så drop at købe alle bøger fine og nye, der står det samme i dem.

Inden du køber bøger, er det også en god idé at se præcis hvor mange sider du skal læse i den. Måske kan du låne selvsamme bog på biblioteket, og dermed spare et par hundrede kroner?

De fleste udenlandske forfatteres bøger, kan købes billigt på internettet.  Vær dog opmærksom på, om du har en helt ny udgave på pensum, da disse kan være sværere at finde billigere på nettet.

Læs flere gode råd til livet på SU lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.