Flytte hjemmefra
Nyd livet på SU!

Hvordan får du råd til at nyde livet med SU som primær indkomst? Det kan virke helt uoverskueligt i starten med et budget der bestemt ikke oser af dyre drinks, mærkevaretøj eller tropiske rejser.

Måske har du lige haft en fuldtidsindkomst, et sabbatår eller nogle søde forældre der gav lommepenge i generøse mængder. Pludselig skal du stå på egne ben, starte et nyt liv som studerende og flytte hjemmefra.

Det er en ny virkelighed og den kan tage et par måneder at vende sig til, men der er heldigvis rigtig mange tips og tricks til at få pengene til at række. 

Studere i sengen

Jo, der bliver plads til sjov!

Livet som studerende er både hårdt, fantastisk og forvirrende på én og samme tid. Der er ikke mange penge efter huslejen er betalt, særligt ikke hvis du bor i en af de større byer, men langt de fleste studerende formår alligvel at have det sjovt i deres fritid. 

De fleste står i nøjagtig den samme situation som dig. Derfor vil langt de fleste af dine medstuderende også hjertens gerne dele ud af deres gode råd til hvor der er udsalg på tøj, invitere dig på fælles middag i kollegiet eller måske lave en madklub et par aftener om måneden.

Hvad kan du selv gøre?

Din husleje er sandsynligvis din største udgift og står  ikke til at ændre. I stedet for at fokusere på de mange fornøjelser som ikke er en mulighed på dit SU budget, så er det bedste for en god studietid, at fokusere på de mange andre muligheder. At studere er en unik tid i livet og den skal nydes!

Hvorfor ikke tage dine studiekammerater under armen og fyre op for en picninc? I behøver ikke tage ud og spise på dyre caféer for at hygge jer!

Byture behøver på ligende vis heller ikke foregår på de hotteste natklubber for at give mindeværdige fester. Fredagsbaren har med garanti øl så billige, at selv den fattigste studerende kan nyde en kold genstand eller to i solen. De fleste studier har også både foreninger og sportshold tilknyttet, så du behøver ikke bruge en formue på hobbyer ved siden af.

Derudover har rigtig mange frisører, kaffebarer og endda computerbutikker studierabat. Det væsentlige er, at holde et positivt og nysgerrigt fokus. Der ligger rigtig mange gode oplevelser og venter på dig, og de behøver ikke koste en halv arm. Det handler om at være åben og gribe de muligheder som studielivet bringer.

Læs også de gode råd til at få økonomien til at hænge sammen som studerende HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.