At være ung
Gratis glæder i sommerferien!

Sommeren banker på døren med en let og forsigtig hånd. Solen titter frem fra sit skjul efter mange måneder bag skyer og regn. Kan du mærke det? Det er sommerferie!

Hele folkeskolen står den sagnomspundne sommerferie som markering på en overgang. Du bliver ældre og kommer én klasse højere op for hver gang du vender tilbage til skolen efter ferien. Ferien er som regel planlagt af dine forældre og du skal bare give den gas med at hygge dig.

piger der hygger

Ferie i Danmark?

 Som årene går og du bliver ældre, kommer sommerferien stadig hvert år. Men du skal du pludselig selv til at fylde de mange uger med underholdning. Du venter i månedsvis på  sommerferien, men hvad søren skal du lave?

Du tror måske at den eneste måde fede ferie, er at bruge tusindevis af kroner og rejse sydpå? Det er også fedt at rejse verden rundt, blive solbrun på en tropisk strand eller være kulturel i en storby.

 Men, og dette er et stort men, det er ikke kun i udlandet at nye oplevelser venter! Der er mange gratis (og billige) glæder herhjemme i lille Danmark!

Billig sommer – sådan!

Afhængig af det omskiftelige danske sommervejr kan du planlægge en række aktiviteter med din familie, kæreste eller venner.

En klassisk tur på stranden med en picnickurv, tæpper og godt selskab går aldrig af mode. De fleste strande og parker har også enten fodboldbaner, volleybold eller tennisnet sat op. Ingen undskyld for ikke at være aktiv!

De fleste museer landet over har gratis eller billige dage, så du kan få udvidet din kulturelle horisont hvis det regner. Er du ikke til kunst kan du gå på jagt efter anderledes udstillinger såsom Politimuseet, Zoologisk museum eller Medicinsk museum i København.

 Kender du en veninde med bil, så kan i fylde bagsædet med snacks og køre en tur ud på landet. Hvornår har du sidst set en anden dansk landsdel end der hvor du bor? Der er mange gode og gratis oplevelser at hente – også udenfor byerne.

Du kan også gå på jagt i dit lokalområde. Mon ikke der henover sommeren foregår loppemarkeder, åbne koncerter eller andet? Der er altid flere muligheder end du tror!

Læs om de typiske fælder for sundheden mens du har ferie HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.