Sundhed
Fit på ferien - Sådan holder du formen

Kender du det der med, at man har været afsted i en uge eller to, og man praktisk talt kun har flyttet numsen fra sengen og ned til poolen? Formen lider et alvorligt knæk, og når man kommer tilbage til hverdagen og træningen, føles det som om, man skal til at starte forfra.

Jeg kender det godt, og det er jo egentlig ret irriterende. Så hvordan kan man egentlig holde sig i form på ferien? Der er masser af nemme tiltag, som ikke nødvendigvis behøver at få din ferie til at føles som en træningslejr.

Tag ALTID trappen

Det her bliver et kort afsnit, og det kan virke banalt, men ikke desto mindre er det en nem måde at få lidt ekstra træning til benene. Spurt op til hotelværelset, og mærk pulsen stige, eller tag to trin ad gangen, og få trænet numsen og lårerne. Det kan altid betale sig at tage trappen frem for elevatoren, og det er ikke kun på ferien! Det kan aldrig skade at gøre det til en generel vane.

Brug stedets faciliteter

Skal du på charterferie sydpå, er der som oftest masser af muligheder for at få sig rørt. Langt de fleste steder har et fitnesscenter, man kan benytte...men indrømmet: det kan godt være træls at skulle stå indenfor og svede på sin ferie. Så heldigvis har de også mange steder både beach volley-, fodbold- og tennis-baner, som kan benyttes frit af gæsterne. Det er en sjov og social måde at få rørt sig på, for man kan gøre det sammen med dem, man rejser med.

Poolen og havet er også oversete steder, når det kommer til motion. Svømning er en træningsform, der træner hele kroppen, og er derfor en fantastisk måde at komme i form på. Står du lige nede i poolen for at blive kølet af, er det også nemt at træne en smule styrke. Hold fast i bassinkanten, og kør arme og ben frem og tilbage i vandet. Modstanden i vandet er effektiv træning for dine muskler.

Måske det fedeste tidspunkt at løbe en tur på

Løb er ikke en sport, som alle bryder sig om. En typisk grund er rutinen, at det er noget, der skal overstås i en travl hverdag, og at den samme rute om og om igen hurtigt kan blive kedelig. Jeg vil dog vove at påstå, at oplevelsen kan blive en helt anden, når man er på ferie. Sæt en formiddag af til at løbe, og løb så hen, hvor det lige passer dig. Du kan løbe uden mål, eller eventuelt sætte dig for at løbe ud til et udkigspunkt, en seværdighed mm. Det vigtigste er, at du ikke skynder på dig selv. Pak uret ned derhjemme, og løb afsted. Tag dig den tid, det tager, og nyd de smukke, anderledes omgivelser. Jeg lover dig, at det kan blive nærmest meditativt!

Og ferie er naturligvis også lig med afslapning. Planlægger du din afslapning, så er det optimalt for en sund træning.

Er du ikke en god løber i forvejen, så gå blot en tur i stedet. Alt er bedre end ingenting.

Har du flere gode råd til, hvad andre kan gøre for at holde sig i form på ferien? Del dem med andre i kommentarfeltet nedenfor.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.