Flytte hjemmefra
Har du styr på din forsikring?

Forsikring når du flytter hjemmefraNår du flytter hjemmefra, skal du pludselig selv til at forholde dig til noget så kedeligt som forsikringer. Hvor du førhen har været dækket af dine forældres, skal du nu pludselig selv til at tegne en ulykkes-, ansvars- og indboforsikring. Har du svært ved at overskue det? Lad os give dig en introduktion til det lige her!

Forskellige forsikringer

Der findes nogle forskellige forsikringstyper, som vi anbefaler, at du skal have tegnet. Dette indebærer en ulykkes-, ansvars- og indboforsikring.

Indboforsikring

En indboforsikring angiver, som navnet antyder, en forsikring af dit indbo. Hvis din bolig brænder eller en flok tyveknægte rømmer hele molevitten, er det din indboforsikring, der træder til. Hvis du ikke tegner en indboforsikring i forbindelse med, at du flytter hjemmefra, risikerer du altså ikke at få dækket noget som helst, hvis uheldet skulle være ude. Derfor: tegn en indboforsikring!

En indboforsikring indebærer ofte også en ansvarsforsikring, hvilket betyder, at du også er dækket, hvis du forvolder skade på andre/andres ejendele.

Bemærk, at du muligvis er dækket af dine forældres indboforsikring, hvis du er under 21 år og bor alene. Dette bør du selvfølgelig tjekke inden, at du begiver dig ud i at tegne din egen indboforsikring. Tjek deres forsikringsbetingelser for at finde ud af dette.

Kan blive en dyr fornøjelse

Ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring angiver, som navnet også antyder, at du er dækket, hvis du skulle komme ud for en ulykke. Her tænker du måske, at man i Danmark altid er dækket af det offentlige sundhedssystem? Det er også delvist rigtigt, men hvis du flækker en tand, kan det blive en dyr fornøjelse at få ordnet, hvis ikke du har en ulykkesforsikring.

Dette er de helt overordnede overvejelser, som du bør foretage dig allerede inden, at du flytter hjemmefra. Hvis du har bil, skal du også forholde dig til en helt anden type forsikring – nemlig en kaskoforsikring. I forbindelse med rejser udenfor EU kommer du heller ikke udenom en rejseforsikring, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse at blive syg på din rejse.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.