Flytte hjemmefra
Flere dropper forældrekøb: Nu kan unge selv købe lejlighed

Unge køber selv deres lejlighed

I tider hvor unge i større grad bliver gjort opmærksom på vigtigheden af, at de vælger at tage sig en langvarig uddannelse. Når man først har modtaget optagelsesbrevet ind af brevsprækken kan der hurtigt opstå mange udfordringer i forbindelse med at starte på sit studie.

En af disse udfordringer er bl.a. at kunne finde sig en ordentlig studiebolig. Oftest ligger udfordringen gemt i de unges økonomi, hvor mulighederne ikke altid er hvad man kunne ønske sig, når den eneste pengestrømning man har ind på sin konto, er den SU man er berettiget til når man studerer i Danmark.

Nogen studerende er så heldige at de har støtte med hjemmefra, hvor de studerendes forældre oftest går ind og støtter aktivt med økonomisk hjælp, enten ved hjælp af månedlige bidrag eller i nogle tilfælde hvor forældrene direkte går ind og optager lån, for at deres elskede barn har mulighed for at købe en ordentlig lejlighed og derved få en god start på studiet.

Unge kan selv låne penge

Nye muligheder hos pengeinstitutter bevirker nu, at flere unge har mulighed for selv at kunne låne penge til køb af andelslejlighed så frem de har et optagelsesbrev fra deres kommende studie.    

Et eksempel på dette er Trine Kragh, som er på SU, hun har været så heldig at få muligheden for at kunne købe sin egen andelslejlighed og derved komme uden om de mange udfordringer der er forbundet ved at finde en leje-lejlighed. Det kan hun, fordi hendes pengeinstitut tilbød at lade hende låne pengene.

I løbet af de seneste tre år er mængden af unge, der leder efter en god og billig lejlighed, blevet forøget med næsten 30 procent viser tal fra Boligportalen.dk. Ud fra disse tal spår Henrik Løvig, administrerende direktør hos Boligportalen.dk, at antallet af unge, der vil benytte sig af nogle af de lånemuligheder, som studerende, der er blevet optaget på et studie, kan opnå, vil stige. Herunder blandt andet køb af egen andelsbolig, selvom man er på SU.

Kilde: nyhedsbureauetTV

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.