Flytte hjemmefra
Rejser og forsikring

Har du styr på reglerne vedrørende dækning af det blå sygesikringskort, eller er du i tvivl om, hvornår du bør tilkøbe en rejseforsikring?

Hvis du skal til udlandet for enten at studere eller arbejde, så skal du have styr på forsikringerne, men – skal man også forsikres, hvis man bare lige tager et smut til Tyskland? Det skal du faktisk, men det blå sygesikringskort kan være tilstrækkeligt i mange tilfælde.

EU-sygesikringskort

Hvis du endnu ikke har anskaffet dig et blåt, EU-sygesikringskort, så kan du bestille det via dette link. Det er nemt og gratis, og du skal have det med dig, når du rejser til andre EU-lande, Norge, Island, Schweiz eller Liechtenstein. Kortet dækker midlertidige ophold (max et år) i disse lande, og dette gælder både for ferie-, studie- eller arbejdsophold.

Vær opmærksom på at du kun er dækket så godt, som befolkningen i det EU-land, du besøger. For eksempel, så er det gratis at gå til læge i Danmark, men i Frankrig er der egenbetaling. Hvis du derfor skal til læge i Frankrig, så vil du opleve, at du selv skal betale for behandlingen, hvis du kun har ladet dig forsikre af dit EU-sygesikringskort. Hvis du helt vil undgå egenbetaling ved sygdom i udlandet, så er det vigtigt, at du tegner en rejseforsikring.

Husk Det Blå kan du læse præcist hvilke regler, der gælder i det EU- eller EØS-land, som du skal besøge. EU-sygesikringskortet gælder kun i EU, Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein, og du skal derfor tegne en privat rejseforsikring, hvis du rejser til andre dele af verden.  

pige med bagageHvornår skal man have en rejseforsikring?

Du bør altid have en indbo-, ansvar- og ulykkesforsikring, men en rejseforsikring er kun nødvendig, hvis du skal rejse ud af landet. En rejseforsikring dækker dig, hvis du mister din bagage, bliver syg eller kommer ud for en ulykke på din rejse; dækningen varierer dog alt efter, hvilket selskab du vælger at forsikre dig igennem. Prisen på rejseforsikringer stiger alt efter, hvor længe du skal være væk, og prisen påvirkes også af din destination, f.eks. så er det dyrere at forsikre sig udenfor EU end indenfor EU.  

Du kan både tegne en årlig rejseforsikring eller en, der kun dækker for en kort periode.  Prøv at forhøre dit eget forsikringsselskab om, hvad de kan tilbyde dig. Du kan faktisk være heldig og have en indboforsikring med inkluderet rejseforsikring. Udover en rejseforsikring så er det også en god ide at anskaffe sig en afbestillingsforsikring, når du bestiller din rejsebillet. Hvis du ikke har en sådan, så risikerer du at miste dine penge, såfremt du bliver nødt til at aflyse rejsen.

Sørger du altid for at være forsikret, når du rejser til udlandet?

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.