Flytte hjemmefra
Svar på optagelse

Om få dage sker det. Svaret lander i din indbakke. Svaret der vil forandre hele dit liv. Eller, sådan føles det i hvert fald lige nu.

Du får svar på hvor du skal bo de næste 3, 4 eller måske 5 år af dit liv. Du får svar på hvad du skal bruge din hverdag på og får et glimt af den fremtid du ønsker.

pige og mange studiebøgerIs i maven!

Det bedste du kan gøre for at forberede dig på svaret er, at slappe af. Det er hamrende svært når nerverne sidder udenpå tøjet og det føles som det eneste vigtige i verden, men det er nødvendigt.

De næste par dage er (måske) de sidste uden at du har en fast plan. Det er skræmmende, men egentlig også ret fantastisk hvis du tænker over det? Brug de kommende dage med venner, familie eller din søde kæreste.

Kom ud i naturen, lav noget fjollet og sørg for at hygge dig! Sandsynligvis er du snart i gang med et studie og har igen lektier, opgaver og eksamener hængende over hovedet.

Hav en plan B

Det er ikke rart at tænke på, men måske er svaret på optagelse ikke det du håber på. Forhåbentlig stryger du snart ud af døren med et smil på læben, en plan og en fremtid lige efter dit hoved, men sådan forholder det sig ikke altid.

Optagelse er en forunderlig størrelse og det kan være tilfældige marginaler der adskiller dem der kommer ind fra dem der ikke gør. Derfor er det en god idé at have en plan B hvis nu drømmestudiet ikke er en realitet i første omgang.

En plan B behøver ikke være at du dropper din førsteprioritet, men måske at du sadler om det næste halve eller hele år. Kan du optimere din ansøgning eller dit CV? Kunne du søge i en anden by? Findes der lignende studier?

Alle de tanker er gode at have tænkt igennem før følelserne får frit spil efter at have læst et svar som ikke lever op til dine forventninger. 

Uanset hvilket studie du kommer ind på, så bliver økonomien nok stram. Få tip til billige studiebøger lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.