Flytte hjemmefra
Gør noget nyt i hverdagen

Hverdagene har det for mange unge mennesker med at være en ensformig affære, hvor man bare kører i den samme trumme-rum og måske efterhånden har slået hovedet helt fra. Du tager den samme vej til skole, den sammen vej hjem, møder de samme mennesker, handler, træner og arbejder det samme sted – kun i weekenderne lader du fantasien og friheden slå sig løs – derfor giver vi dig en række forslag til forandringer, som kan kvikke din hverdag lidt op, og gøre livet værd at leve for, hver eneste dag.

grublende mandHverdags-rytmer

Vi har det med alle sammen at danne nogle rytmer eller vaner – for eksempel står vi op, børster tænder, spiser morgenmad, pakker tasken og tager tøj på i den samme rækkefølge næsten hver dag. Det er et instinkt der ligger dybt i os for, at vores hjerne ikke skal spilde energi på hele tiden at træffe beslutninger på ’ligegyldige’ handlinger. Det er i og for sig også smart nok, men for mange mennesker bliver morgenvanerne efterhånden strakt ud over hele ugen i alt fra madvaner til måden de fører en hverdag på.

Det kan være uomgåeligt at arbejds- eller skoledagene ligner hinanden, men selve transporten dertil, hvad du bruger pauserne på og hvordan du udfører dagens opgaver kan nemt varieres med nogle nye inputs. Derudover har man hver dag cirka 8 timers fritid, hvor man ikke sover, som man oftest bruger rigtig meget på den samme måde, og det er måske værd at overveje, om man ikke skulle tage at ruske lidt op i de kedelige vaner, og finde på noget nyt og anderledes.

Du kan starte med det helt klassiske, med at tage en ny vej på arbejde i skole, men du kan også strække den lidt længere og prøve for eksempel at handle et nyt sted. Hvis du kommer ind i et supermarked, hvor du ikke ved hvor tingene står, bliver du meget mere opmærksom og det kan være at du også bliver inspireret til at prøve noget nyt mad og wupti så har vi også fat i de næste kedelige vaner:

Ensformige hverdags-madvaner

I alt for mange hjem er det den nemme pasta kødsauce, lasagne eller pizza (med snyde udrulningsbund i stedet for hjemmebag) der står på menuen i ugens 6 ud af 7 dage. Oftest er det kun én dag om ugen, som for eksempel lørdag hvor man får gæster, eller har god tid og mentalt overskud, at man får taget sig sammen til at få lave noget anderledes, kreativt og ordentligt mad. Vane-maden er hverken sund, appetitlig eller spændende og eftersom aftensmaden oftest er et måltid man samles omkring, kunne det være en god idé at stramme lidt mere an på dette område.

Det kan hurtigt blive meget mere spændende at lave salat hvis man pifter den op med pinjekerner ristet fra panden, friske jordbær, feta, tørrede tranebær eller soltørrede tomater. Derudover kan pastaen eller risene tilsættes grøn pesto, og brødet kan bages med friske tomater og ost på. Der er masser af muligheder, men vigtigst af alt er, at der er mange forskellige farver og smagsvarianter i et måltid.

Læs også: Indkøb med hjernen eller med hjertet, hvor du kan finde inspiration til maden på indkøb.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.