Hygge
Få stærkere og længere negle

Er du også træt af, at havde afbidte, korte, deforme negle? Så giver vi dig her en guide til, hvordan du kan få dine naturlige negle til at blive både længere og stærkere. 

Stop med at bide og pille

Det første skridt på vejen i, at få lange og smukke negle er fuldkommen uomgåeligt. Du bliver nemlig nødt til at stoppe med at bide og pille i dine negle (når de endelig gror lidt frem) hvis du har tendens til det. Man skal vænne sig til, at have lange negle, lige som når man skal vænne sig til en ny hårfarve, et stykke tøj som sidder på en måde man ikke er vant til, eller noget andet der pludselig føles og ser anderledes ud.

negle pleje

Der findes mange metoder til at stoppe med at bide negle, og har du prøvet alt men kan ikke komme bideriet til livs, vil jeg opforedre dig til, at investere i et par falske negle (ikke for lange!) så du vænner dig til, ikke at bide i de lange negle. Det kan tage lang tid, inden du kommer af med vanen, men det er vigtigt, at du minder dig selv om det, hver gang du kommer til at bide i de kunstige og straks holder op igen i stedet for at tænke på, at de jo godt kan holde til det.

Hvis du har tendens til at pille dine negle helt ned, når de knækker eller revner en lille smule i spidsen, så skal du altid bære en negleklipper eller fil i din taske! Sørg for at file dine negle jævnligt, så du forhindrer små ujævnheder i, at blive til store revner.

Køb en negleforstærkende lak

Når du er kommet af med de dårlige vaner, er det tid til at lade neglene gro sig lange, stærke og smukke. Der findes masser af hærdende lakker, som kan få dine negle til at stå imod langt større pres og modstand, så de ikke knækker så let, følger du det kommende råd, kan du også bygge neglene op, til en langt større modstand end ’normale’ negle: 

Brug neglene

Naturligt lange negle

Modsat af, hvad man skulle tro, så gælder det om, at bruge sine negle, når man har dem. Når du skal tage fat i noget, binde snørebånd, slå på tastaturet osv. så lad være med at prøve at bevæge dine fingre i mærkelige strittende retninger, som om, at du lige har fået neglelak på, fordi du kun vil arbejde med fingrene. Det gælder nemlig om, at bruge sine negle så de bliver hærdede (tag det fra én der har haft lange negle siden 3. klasse - se billedet)

Når én negl knækker

Skaden sker desværre en gang imellem: Du får ikke ordentligt fat i bil-døren, neglen smutter på kanten og knækker! Her skal du gøre op med dig selv, om du vil klippe alle dine negle ned, eller om du vil rende rundt med en lidt skør finger i en måneds tid. Personligt vælger jeg altid den sidste løsning af flere årsager:

1. Man kan skjule meget med neglelak

2. Jeg bryder mig på ingen måde om følelsen af, at have korte negle, jeg føler mig bare usexet.

3. Som beskrevet tidligere, er det vigtigt, at hærde neglene til modstand, hvis man hele tiden klipper dem korte, får de ikke modstand, og man risikerer kun, at en anden negl knækker så snart de er groet halvt ud, og så er man jo lige-vidt.

Fik du læst: Den store hår-produkt guide.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.