Hygge
Gadgets - Syvsoverens værste mareridt

Har du også problemer med at komme op om morgenen? De mørke og kolde vintermorgener kan gøre det til en kamp at komme op - og snooze-knappen bliver ofte brugt i stor stil med den konsekvens til følge, at man ikke kommer op til tiden og derfor risikerer at komme for sent. Derudover viser undersøgelser, at brugen af snooze-knappen fører til forringet søvnkvalitet. Læs mere om dette længere nede i artiklen.

Vi har sat os for at løse problemet og har i den forbindelse fundet frem til to vækkeure, der gør en ende på snooze-problematikken en gang for alle. Se dem herunder:

Kom op til tiden!

Det flyvende vækkeur

Med det flyvende vækkeur kan du vide dig sikker på, at du kommer op. For at slå det fra kræver det nemlig, at du kryber ud af din varme dyne og finder propellen, der er fløjet væk. Propellen er nemlig nøglen til at slå vækkeuret fra. Det sværeste ved at komme op på en kold og mørk vintermorgen er at smide dynen – og det problem er hermed løst!

Find det flyvende vækkeur her!

Undgå at sove for længeVækkeur på flugt

Clocky®-vækkeuret hopper ned fra sengebordet, når alarmen går i gang, og fiser rundt på gulvet, indtil du får dig taget sammen til at rejse dig op fra den dejlige, varme dyne og får det fanget og slået fra. Clocky®-vækkeuret har dog en snooze-funktion, men når de 5 minutter er gået, stikker det ubarmhjertigt af på ny og efterlader dig til at stå op endnu en gang. Hvis ikke du bliver vågen af det første gang, bliver du det i hvert fald anden gang.

Find det flygtende vækkeur her! 

Snooze-funktionen medfører forringet søvnkvalitet

Professor i klinisk neurofysiologi, Poul Jennum fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, forklarer til videnskab.dk, at de mange afbrydelser i søvnen, som snooze-funktionen giver, medfører, at ens søvn er af meget ringere kvalitet. Hvis ens daglige morgenritual går ud på, at man trykket på snooze-knappen 5 gange, er det derfor meget bedre at sove en time længere og derefter blot stå op med det samme. Herved får man en langt bedre søvn og vil føle sig meget mere udhvilket.

Poul Jennum forklarer også, at lys vækker en meget mere naturligt. Dette skyldes, at kroppen er indrettet til at blive vækket langsomt af lys, da ens døgnrytme er indrettet efter lysets skiftende. Derfor er det meget sundere at gøre ligesom i gamle dage, hvor man stod op og gik i seng med solen. Derfor anbefaler Poul Jennum også, at man bruger en vækkelampe, der vækker en langsomt ved at lyset bliver kraftigere og kraftigere. 

Hvis ikke du sover så tungt, at du har behov for vækkeure, der flygter fra dig, vil en vækkelampe altså være at foretrække. Sådan to har vi fundet frem til herunder:

Bliv vækket på en naturlig måde

Sunrise System 260

Sunrise System 260 er en såkaldt ”morgengrysimulator”, der vækker dig ved at lyset bliver kraftigere og kraftigere. Præcis som forskeren Poul Jennum anbefaler. Denne vækkelampe har dog en ekstra funktion i og med, at den har indbygget MP3-afspiller og dermed kan kombinere lyset med din yndlingssang. Kan du forestille dig en bedre måde at blive vækket på en kold og mørk vintermorgen?

Find vækkelampen her!

Få mest ud af din søvnSunrise System 320

Sunrise System 320 er en mere avanceret model af Sunrise System 260. Denne vækkelampe kan nemlig både bruges som solopgangssimulator og lysterapilampe. Den er en smule dyrere, men kan til gengæld nå helt op til 10.000 Lux.

Find vækkelampen her!

 

Denne artikel indeholder naturligvis reklamer, men vi håber du kan sove godt alligevel :)

Ellers tjek: Gadgets du bare på eje.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.