Hygge
Gratis sprogkurser

Kender du til webportalen Duolingo.com? Duolingo er en fantastisk mulighed, til dem der ønsker at forbedre deres sproglige kompetencer. 

Kunne du enten tænke dig at lære et nyt sprog helt fra bunden, eller vil du bare gerne genopfriske et sprog, som du ikke får brugt i hverdagen? I den globale verden vi lever i, så er det en god ide at kunne skrive flere sprog på CV’et, og Duolingo kan meget vel være en motivationsfaktor, hvis du ikke lige er kommet i gang.

lektier pige studererDuolingo er et website, hvor du kan studere spansk, fransk, tysk, dansk, italiensk, portugisisk, engelsk og hollandsk – helt gratis.

Der er ikke tale om webinars (live undervisning over webcam), men skriftlige og audiovisuelle levels, som skal gennemføres step for steps som i et spil.

Du har din egen profil på sitet med news feed, sprog level og oversigt over dine venner. Der er her mulighed for at forbinde ens profil med Facebook, således at vennerne kan inviteres med på en sproglig rejse. Hver gang du gennemfører et level, så vil du modtage Lingots, som du herefter kan bruge til at tilkøbe ekstra sproglige udfordringer.

Duolingo er et eksempel på, hvordan gamification kan hjælpe læringsprocessen, for det bliver altså lidt sjovere at lære, når der er levels at gennemføre og præmier at opnå. Websitet bliver også brugt på skoler i udlandet som supplement til undervisningen, og det er meget pædagogisk gennemført.

Hvordan får jeg en profil på Duolingo.com?

Straks når du kommer ind på sitet, vil du blive spurgt om, hvilket sprog du vil lære og vil herefter blive ført igennem processen med oprettelse af profilen. Du kan studere flere sprog på Duolingo, men kun et af gangen, så du skal aktivt ind at ændre sprog i menuen under ”settings” – ”learning language”, hvis du vil skifte kursus. Alle dine data og fremskridt vil dog stadig være synlige på din profil.  

Det er muligt at se en statistik over ens fremskridt, og du kan sætte mål for dig selv på selve sitet. Man kan både vælge begynder-niveau og fortsætter-niveau, og hvis man er stærk i et sprog, så er der også mulighed for at tage lyntests, som lader dig springe flere levels op ad gangen. Et diskussionsforum er der også, og du kan her uploade egne sprog noter eller downloade andres til hjælp i læringen.

Spild ikke tiden i bussen!

Duolingo fås også som app til både App Store, Google Play og Windows Store, og denne fungerer basalt set også som beskrevet ovenfor. Så det er lige til at gå til.

Kunne du være interesseret i at lære sprog på denne måde?

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.