Hygge
Hvad er whisper

Whisper afløseren for Facebook?

En nye app og trend fra USA er på vej til Danmark. To sociale apps går deres sejersgang i USA. Det er Whisper og Secret apps, der er tale om. Secret kan ikke bruges i Danmark endnu, men Whisper kan allerede fås i Apple store.

Med Whisper kan du dele alle dine hemmeligheder anonymt. Du skriver blot en hemmelighed, vælger et baggrundsfoto, og klikker på send. Dit budskab deler du med alle, der bruger Whisper, men ingen ved, at beskeden kommer fra dig.

Hvorfor Whisper og Secret er blevet så store i USA skyldes, at Facebook er blevet for poleret. Du kender det. Du tænker over, at dine opdateringer og kommentarer kan læses både af dine venner og dine bedsteforældre. Det er nederen.

Men pas på! Selvom du forventer at alt er anonymt med de nye sociale apps, så lever vi en digital verden, hvor du ikke skal skrive noget online, med mindre du kan stå på mål for det senere hen.

Her kan du se en intro til Whisper app´en:

Whisper bruges til mobning

Edward Snowden, der lækkede statshemmeligheder fra CIA og NSA, er blevet en verdenskendt whisleblower. Det har haft store konsekvenser for ham, idet han har været nødsaget til at søge asyl.

På erhvervsniveau har ansatte i USA brugt Whisper til at lække informationer, som aktionærerne og konkurrenterne læser. Det kan i sagens natur være ganske problematisk.

Personligt kan vi mærke det som mobning.

I anonymitetens tegn kan Whisper bruges til ondartet sladder, og det er ganske ufedt.

Der er ingen kontrol med, hvad du uploader. Så du kan også blive udsat for mobning, når Whisper bliver populært i Danmark.

Et andet kildent emne er brugen og rettighederne til de fotos, som du uploader til sociale medier. Læs eksempelvis her, hvordan Facebook kan bruge dine fotos.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.