Hygge
Juleaften uden smartphone

 Julen er jo som bekendt hjerternes fest, men er din smartphone også inviteret til festen? 

Juleaften fyldes de sociale medier med smukke, smilende billeder af glade familiemedlemmer og deres pyntede juletræ i baggrunden. Hashtags med "risalamande", "juleand" og "juletræ" topper listerne på de sociale sider, og ingen er tvivl; det er jul. social media

Jul uden sociale medier?

Det skulle da lige være selve julen selv, hvis den da har en mening om sådan noget. For hvem holder egentlig jul, når de hele tiden skal tage billeder i det rette lys og skal finde det rette filter til julegaverne? 

Hvis du bruger hele din juleaften på at opdatere dine egne sociale medier, og holde øje med vennernes, så risikerer du at gå glip af selve aftenen.

Det er kun jul én gang om året og selvom den sjældent bliver ligeså perfekt eller idyllisk som amerikanske julefilm, så er der noget om snakken med julehyggen. Den er nemlig lidt speciel.

Der er noget helt særligt ved at sidde den ene aften om året, sammen med din familie, og lave det samme som stort set alle andre danskere. Måske er du ikke fan af traditioner, men de fleste er nu fan af hygge!

Nærhed om juletræet

Sidder du med næsen i skærmen konstant? Følger din smartphone dig mere end din bedste ven? Så er du ikke alene.

Langt de fleste voksne danskere bruger timevis på at swipe, like og scrolle dagligt. 

Et godt råd er, at tage et billede af din julemiddag, skrive god jul til dine venner og så lægge din smartphone væk. Du går ikke glip af noget, du ved jo hvad dine venner laver. 

Tag din bedstemor i hånden, syng en sang, spis noget julekonfekt og nyd dit juletræ. De sociale medier er der også i morgen og de har ikke savnet dig en enkelt aften.

Mangler du inspiration til julehyggen, nu hvor du ikke skal sidde med næsen i din smartphone? Læs idéer til kreativt konfekt, som du kan lave med familien, lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.