At være ung
Gør din smartphone dig dummere?

"I de gode gamle dage... Dengang farfar han var dreng, der havde man ikke andet end papir og blyant til eksamen". Har du hørt en af dine bedsteforældre udtale en sætning lignende denne?

Teknologien har aldrig udviklet sig så hurtigt, som den gør nu. I dag er blyanten forældet og stort set alle, børn som voksne, har deres egen smartphone.

smartphone ved kaffekop

Er smartphones særlig smarte?

I dag kan unge hive deres smartphones op af lommen, søge på nettet og finde svar på alverdens spørgsmål indenfor ganske få sekunder.

De er jo nemlig smarte, de kære smartphones.

De kan hjælpe dig med at finde vej til bussen, betale din regning i supermarkedet og underholde dig på farten.

Problemet med smartphones er, de husker lidt for godt. De lagrer alle vigtige oplysninger for dig, og din hjerne går derfor på ferie. 

En ny europæisk undersøgelser tyder på, at du bør være påpasselig med at lade hjernen blive derhjemme, når du går ud af døren. 

To tredjedele af deltagerne i undersøgelsen kan eksempelvis ikke huske deres børns telefonnumre, men hele syv ud af ti kan huske telefonnummeret fra deres barndomshjem. Dengang var hjernen nemlig tvunget til at huske. 

Brug din smartphone fornuftigt

Smartphones ER smarte og har lettet den moderne hverdag på mange fronter, men kan ikke erstatte din hjerne.

Du er mere sårbar overfor tyveri, hacking eller teknologiske fejl, hvis din smartphone har erstattet din egen tænketank.

For at undgå regulært hukommelsestab, kan du træne din hukommelse, eksempelvis med diverse apps til formålet. Endvidere kan du lade din smartphone være en forlængelse af din hjerne, ikke en erstatning til denne.

Brug din smartphone fornuftigt og udnyt alle dens fantastiske egenskaber, men husk; det bliver aldrig forældet at tænke selv!

Læs om 10 af de bedste apps til unge lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.