Sundhed
Bliv sund med apps

I en travl hverdag kan det knibe med at få tid til at nå ned i træningscentret, og det kan være svært at have overblik over ens madindtag. Får jeg dyrket nok motion? Hvor meget har jeg egentlig spist i dag? Hvor langt løb jeg lige på den sidste tur?

I en verden, hvor vi lever mere og mere online, kan en mad- eller træningsapp måske være løsningen for dig. På telefonen kan du altid have dine programmer med dig. Det er nemt at få overblik, ligegyldigt hvor du er, og ligegyldigt om du har 10 minutter eller en time tilovers.

Læs med her og bliv klogere på nogle af de populære apps, der er på markedet i øjeblikket.

MyFitnessPal – Kalorietæller

Vil du have mere overblik over, hvad du spiser? Så er kalorietælleren fra MyFitnessPal et rigtig godt valg. 

App’en fortæller dig, hvor mange kalorier, du skal spise alt efter, om du gerne vil tabe dig, tage på eller holde vægten. Derefter taster man blot ind, hvad man spiser, antal portioner, og så regner programmet alt ud for dig. De fleste madvarer ligger allerede i databasen, men skulle man falde over en mangel, kan man nemt tilføje madvarer selv.

Desuden er der den smarte funktion, at app’en kan læse stregkoder og på den måde notere kalorie- og næringsindhold hurtigt. Det er også muligt at tilføje opskrifter, hvis man f.eks. bager sine egne boller og vil vide, hvor mange kalorier, der er i.

Freeletics App

Hvis du er til hardcore HIIT-træning med et minimum af redskaber, er Freeletics sporten for dig. Youtube er fuld af motiverende videoer med mennesker, der har fuldført det 15 uger lange program, og har transformeret deres kroppe ved at træne hårdt og spise sundt.

Det smarte ved træningsformen er, at man kan træne hvor som helst, uden nogle særlige redskaber, og med app’en har du altid dit program med dig.

Både app’en og deres prøve-program på 3 uger er gratis. Hvis man vil køre de 15 uger, koster det et ekstra beløb, og så får man et personligt program lagt.

Læs mere om Freeletics og konceptet i artiklen ”Freeletics og Tabata – Inspiration til din træning”.

Runkeeper

Den her app er en af de mest populære og bedste løbe-apps på markedet. Den holder styr på, hvor længe du har løbet, og ved hjælp af GPS’en i mobilen, tracker den din rute. På den måde har du altid overblik over, hvor langt du har løbet, ligegyldigt hvor du er. Den fortæller dig også, hvor hurtigt du har løbet ruten, og udregner din løbehastighed.

Du kan også vælge at sende dine resultater til Runkeepers hjemmeside, så du nemt kan følge med i dine fremskridt. Desuden kan den også symkroniseres med andre apps, bl.a. MyFitnessPal og Fitbit. Et absolut must for alle løbere!

Fitbit

Fitbit er en app, der samler alt i en, og den henvender sig primært til dem, der gerne vil tabe sig. Man kan nemt tilføje, hvilke motionsformer, man har udført, og tracke, hvis man skal ud at løbe eller gå. Den måler derved, hvor mange kalorier, du forbrænder om dagen, inklusive din estimerede grundforbrænding.

Du kan også sætte dig et mål, hvis du gerne vil tabe dig. Ligesom MyFitnessPal udregner den så, hvor mange kalorier, du må indtage hver dag, og man kan derefter tilføje, hvad man har spist. Taster man sin vægt og fedtprocent ind regelmæssigt, vil nogle overskuelige grafer vise, hvordan du rykker dig.

Ulempen ved dette programs kalorietæller er, at den ikke har en dansk mad-database, og det betyder at det kan blive svært at registrere sit madindtag.

Træningsambånd

traeningsambaand med kalorietaellerDu kan også blive sund med en træningsarmbånd. Er du glad for apps og gadgets, så vil du formentlig også synes, at dette træningsarmbånd er sejt. 

Track din søvn, kalorier, skridt og distance. Men se samtidig, hvad klokken er, og du har ingående opkald fra dine venner.

Du finder flere informationer her:

Hvilke apps bruger du til at holde dig sund?

Omtalen af træningsarmbåndet er en reklame.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.