Sundhed
Gang i vægttabet - Sådan booster du din forbrænding

Har du problemer med at tabe dig, eller er der gået dødvande i dit vægttab? Det er helt normalt, at man har stilstående perioder i ens vægttab, men der findes metoder til at booste vægttabet på ny. En helt afgørende faktor for et effektivt vægttab er selvfølgelig vores stofskifte, og hvor god vores forbrænding er.

Mange tror fejlagtigt, at de har et lavt stofskifte, hvis de har svært ved at tabe sig, men det er sjældent tilfældet. Omkring 6% af Danmarks befolkning anslås at have lavt stofskifte, heraf er størstedelen dog ældre mennesker. Så den undskyldning kan de fleste desværre ikke slippe afsted med. Når det så er sagt, er der flere måder, hvorpå man kan øge sin forbrænding bemærkelsesværdigt og derved hjælpe et vægttab på vej.

Vægttab

Ned og pumpe jern: Mængden af muskelmasse er en af de største faktorer for, hvor højt vores stofskifte er. Derfor er det ekstremt vigtigt at stimulere sine muskler og som et minimum opretholde sin muskelmasse. Det gælder altid, men man bør især være opmærksom på det under vægttab. Mange slankekure vil resultere i et tab af muskelmasse, med mindre man træner. Jo mere muskelmasse, jo højere basalstofskifte.

Spice it up: Krydderier kan øge din forbrænding, og især de stærke af dem. Brug bl.a. chili, cayennepeber, karry, gurkemeje, sennepskorn og paprika i din mad og mærk, hvordan varmen breder sig. Udover at din forbrænding får sig et boost, ser det ud som om, at mad med masser af smag og kraft stimulerer os på en måde, så vi hurtigere bliver mætte.

traeningsarmbåndIntervaltræning: Mange undersøgelser viser, at intervaltræning har yderst gavnlige effekter og heriblandt er altså dets virkning på forbrændingen. Forskellen på almindelig træning og intervaltræning er deres effekt efter træning. Træner du i intervaller, får du den efterfølgende afterburn med, som vil sige, at forbrændingen fortsætter efter træningen.

Til din træning kan et træningsarmbånd hjælpe dig med at optimer din træning.

Et træningsarmbånd som dette, kan ud over at holde styr på antal skridt, kalorier, distance og søvn også fortælle dig, hvad klokken er, og om du har indgående telefonopkald. Se flere detaljer her:

En kold opvågning: En lille del af vores daglige energiforbrug går til at varme kroppen op. Det kan udnyttes ved at starte dagen med en kold tyrker. Med den teori i baghovedet kan et glas isvand som det første om morgenen sætte kroppen i sving fra begyndelsen. Man kan også tage kolde styrtebade, som også er rigtig gode for blodomløbet.

Grøn te: Grøn te er en sand superfood, og teen har faktisk et negativt energiindhold. Det vil sige, at kroppen forbrænder flere kalorier, end teen tilfører. Desuden siges den at øge forbrændingen, for ikke at tale om alle de andre positive egenskaber den har.

Artiklen indeholder link til samarbejdspartner, der betaler for dette.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.