Sundhed
Superfoods til et succesfuldt vægttab

Skal du til at i gang med et vægttab, eller mangler du lige de sidste kilo? Sidder du måske lidt fast i det, eller vil du bare gerne booste dit vægttab lidt ekstra? De følgende madvarer kan måske være svaret for dig.

Overordnet er der et utal af slankekure og livsstilsændringer, man kan give sig i kast med. I denne artikel vil jeg prøve at zoome ind på nogle af de populært kaldte ”Superfoods”, som kan hjælpe os på vej mod ønskevægten.

Kartofler: Mæthed under et vægttab er vigtigt for at modvirke, at du ikke spiser mere, end du har brug for. Kartofler er en overset madvare, og kogte kartofler er den mest mættende madvare, der findes, i forhold til kalorieindhold. De tilfører også en god håndfuld fibre til din kost, som er vigtige for fordøjelsen.

Laks: Laks er en lækker fisk, som bl.a. indeholder masser af omega-3 fedtsyrer. Sundt fedt er et super vigtigt element i kosten, da det mætter, nedsætter trangen til søde sager og desuden har rigtig mange sundhedsfordele.

Avocado: Avocado er endnu engang en god kilde til sundt fedt. Det er i mange undersøgelser bevist, at en fedtholdig kost giver bedre forudsætninger for et succesfuldt vægttab. Så længe man får det rigtige fedt, skal man ikke være bange for at få meget af det i kosten.

Æg: Æg anses som den optimale proteinkilde, fordi proteinerne herfra optages bedre end i nogen anden madvare. Æg mætter godt og udgør den perfekte morgenmad, hvis du spørger mig!

Skyr: Skyr er et islandsk mælkeprodukt, som har lav fedtprocent og er rig på proteiner. Det er derfor godt efter træning eller som aftensnack, og smager fantastisk med frisk frugt og evt. en smule honning, hvis man skulle få trang til lidt sødt.

Nødder: Nødder er et våben, der kan hjælpe alle med et vægttab. En lille håndfuld mandler, valnødder eller hasselnødder er det perfekte mellemmåltid, især hvis du er sliksulten. De indeholder masser af sundt fedt og godt fibre. Her kan du læse mere om det gode fedt.

Broccoli: Broccoli har vi alle hørt for, lige siden vi var små. Faktisk kål i det hele taget. Det er dog en nem måde at blive mæt på, for et lavt antal kalorier. Mangler du inspiration til lækre måder at tilberede broccoli eller blomkål, hvidkål, rosenkål etc på, så kig på Google. Der findes masser af lækre opskrifter. Bønner: Bønner har et relativt højt energiindhold. Til gengæld er det en god måde at blive mæt på, det kan sætte kulør på maden, og så kan det være en billig erstatning for kød, hvis man lever på et stramt budget.

Appelsiner: Man bør altid tænke grønt og frugt frem for frugt og grønt i forbindelse med et vægttab. Dog vil jeg alligevel nævne appelsiner, der har vist sig at være en af de mest mættende fødevarer. Det gør det til et optimalt mellemmåltid. Desuden kan frugt hjælpe på den søde tand.

Grøn te: Det er ekstremt vigtigt at få nok væske, da tørst hurtigt kan blive forvekslet med sult og bidrage til, at vi spiser mere end nødvendigt. Vand er selvfølgelig den bærende kilde her, men man bør måske også overveje at drikke en kop grøn te. Det viser sig i hvert fald, at grøn te har et negativt kalorie-indhold, dvs. at det påvirker kroppen sådan, at den bruger mere energi, end man indtager. Desuden indeholder grøn te masser af gode antioxidanter, som er rigtig gode for vores helbred.

Mørk chokolade: Mørk chokolade er efterhånden en klassiker inden for slankeverden, men det er ikke uden grund. Kakaostofferne indeholder nemlig masser af gode antioxidanter og adskillige undersøgelser dokumenterer masser af helbredsfordele. For slet ikke at tale om, at det er en god løsning, hvis du er en slikmund. Mørk chokolade kan være din redning i trængende øjeblikke. Husk blot, at det skal være 70% eller derover.

Vægttab med træningsarmbånd

Ud over din viden om superfoods, så kan et træningsarmbånd også hjælpe dig med dit vægttab. Der findes mange forskellige modeller, men tager vi dette fitbit træningsarmbånd, så kan du under din træning ikke blot få talt kalorier, skridt og distance, men også få et sundt indblik i, hvordan din søvnrytme er. 

En god nats søvn er en af forudsætningerne for et varigt vægtab. Når du kommer i den dybe søvn, så restituerer din krop på den bedst tænkelige måde.

Omtalen af fitbit indeholder et link til eksternt website, som har betalt for dette.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.