Hygge
Kreativt konfekt til julen

De fleste danske familier laver en hyggelig omgang julekonfekt hvert år, men de færreste fornyer menuen særlig meget.

Typisk serveres der marcipan og nougat rullet til kugler med chokoladeovertræk. Måske en mandel eller to som pynt, hvis du er heldig.

Er du også træt af at sætte dine lækkersultne tænder i det samme konfekt år efter år? Få inspiration til nyt og kreativt konfekt lige her! slik

De sundere alternativer

Vil du gerne holde formen over julen, men har du også en sød tand, er der dadelkugler et godt bud på sundere julekonfekt .

Du skal bruge; tørrede dadler, tørrede figner, mandler, hasselnødder, en smule kakaopulver og lidt kokosmel, som blendes til en lind masse.

Det er jo kun  jul én gang om året, så gør dig selv den tjeneste, at putte  1-2 spsk rom i dejen til dadelkugler. Det smager skønt.

Du kan også købe en god mørk chokolade med høj kakaoprocent, og lave hjemmelavede fyldte chokolader med et twist af chilli, appelsin eller kanel.

Chokolade indeholder givetvis sukker, men er kakaoindholdet højt, vil du hurtigere blive mæt, og dermed ikke kunne rydde hele fadet. Endvidere indeholder chokolade antioxidanter, så det er faktisk næsten helt sundt... 

Syndigt og sødt til julebordet 

Det behøver jo ikke være super sundt det hele, så hvis du savner syndigt gode alternativer til julehyggen, må du i sving i køkkenet!

Prøv at tænke ud af boksen med konfekten og brug andre ingredienser. Hvem siger, at det skal være marcipan og nougat?

Du kan eksempelvis lave dine egne flødekarameller af sukker, fløde, smør og lidt vaniljekorn, som du langsomt bringer i kog. Når den varme, og lækre, masse er stivnet på en bageplade efterfølgende, så kan du skære de lækreste flødekarameller til julebordet. 

Er du tålmodig anlangt, kan du kaste dig ud i at lave hjemmelavedd flødeboller dyppet i hvid chokolade med et drys kanel. Kun fantastien sætter grænser!

Er familien svære at få ombord på dit projekt, så foreslå eventuelt, at i laver det samme som sidste år, men at du supplerer med én enkelt nyhed. Det er de færreste som siger nej tak til en hjemmelavet flødekaramel - også selvom det er juleaften.

Har du godt styr på årets konfekt, men er du slet ikke i noget, der ligner julestemning? Få gode råd til at komme i julestemning HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.