Sundhed
En lidt sundere jul...

Første søndag i advent byder typisk på en masse hygge, stearinlys, julesange og noget lækkert at sætte tænderne i. 

Typisk forbinder vi danskere hygge med mad. Der skal helst være noget lækkert på bordet, når vi mødes og det er ekstra udtalt i julemåneden.

Men hvordan kommer du så igennem den næste måned fyldt med hygge, hvis du gerne vil bevare dine sunde vaner?

økologi

Husk balancen i december

Det er ikke hvad du spiser mellem jul og nytår, som sætter sig, men hvad du spiser mellem nytår og jul. Det udtryk kender de fleste, hvilket der er en god grund til. Det holder nemlig stik!

Balance er nøgleordet til de fleste af livets dilemmaer, og det kan også anvendes i julemåneden. 

Vil du gerne have en lidt sundere jul, behøver du nemlig ikke sige nej tak til kagefadet hver gang det kommer rundt, men måske heller ikke spise hele fadet. Alt eller intet tankegangen er farlig for din livvidde og særlig i december, hvor der er fristelser overalt. 

December er som bekendt en måned af overflod, og det kan derfor være svært at administrere balancen mellem det sunde og det mindre sunde.

Et godt tip er, at have forskellige alternativer på bordet, når du får gæster.

Sundere alternativer til julehyggen

Hvis du både serverer klassiske æbleskiver, varm kakao og pebernødder, er der ingen der rynker på næsen af, at du også har friske appelsiner, grøn the og mandler på bordet.På den måde kan du selv nyde en smule af det mindre sunde, men blive mæt af de sundere snacks. 

Du kan altså sagtens nyde et par af din mormors småkager, din yndlings chokolade eller de æbleskiver, som du har glædet dig til hele året. Du bør blot begrænse mængderne, hvis du gerne vil holde en sund og stærk form henover julen.

For at få fokus lidt væk fra maden, kan du julehygge på mange andre fronter. Tænd stearinlys når du kommer hjem fra arbejde, sæt julemusik på og hav appelsiner med nelikker i vindueskarmen, så der dufter af jul i din stue. 

Skal der lækkerier på bordet kan du bage dine egne småkager med lidt mindre sukker, trille sundere havregrynskugler eller lave dadelkugler, som også hurtigt smager skønt af jul med lidt appelsinsaft, kanel og romessens i dejen. 

Læs mere om hvorfor sund mad er med til at holde dig glad og frisk (også i december måned) lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.