Hygge
Ulovlig hundehandel i Danmark

Hvis du overvejer at skulle købe en hund, så er her en række råd til, hvordan du spotter et skidt sted, og hvilke faresignaler du skal være opmærksom på, ved dit næste køb af en lille sød hvalp. 

Flueben nejDen ulovlige hundehandel

I Østeuropa er opdræt af hunde efterhånden blevet en kæmpeindustri, som er både ulovlig og farlig for hunde og menneskers sundhed – også herhjemme. Hundehandlerne smugler nemlig hvalpene til Danmark, hvor de sælger dem under falske stamtavler og uden vaccine.

Derfor kan hvalpene risikere at smitte både andre hunde og dyr med hundegalskab, mens deres forældre lever et usselt liv, i et lille bur på store farme, hvor hundeopdrættet er blevet gjort til en ulovlig og dyremishandlende industri.

Hundehandel hvor der kan være mishandling

De dårlige hundesælgere kommer og stikker dig en sød bamse i armene i det sekund, du træder inden for døren. Når du står med den hos dig, tager du automatisk alle dine parrader og fordomme ned, og hører dårligt hvad sælgerne fortæller, eller sender af dårlige signaler. Hvis du ikke kommer ind og ser, hvordan moderen har det, hvordan hygiejnen er, eller må se, om de har noget at lege med, og har det varmt og godt, kan du ikke være sikker på, at hundeopdrættet foregår legitimt.

Undersøg hundesælgeren

Har hundeopdrætteren flere annoncer med hvalpe på igen og igen? Hvis sælgeren gentagende bliver ved med at have hvalpe, kan man spørge sig selv, om det ikke er for organiseret, i forhold til, at man kun som privat må have 2 kuld hvalpe om året. 

Få hunde attesten med samme dag

”Hvis ikke du får papirerne med med det samme, så får du dem sandsynligvis aldrig”, siger Ida Holst Kristensen fra Hundeværnsforeningen Who Cares. Det er også vigtigt, at du ikke køber en hund af medlidenhed, hvis du kan se, at den har det dårligt, så du ikke risikerer, at være med til at sponsorere den ulovlige handel og dyremishandling.

Slå alarm til dyrenes beskyttelse

HVIS du opdager noget mistænkeligt, så lad være med at lade det gå uset forbi, slå alarm til dyrenes beskyttelse, så den potentielle dyremishandling kan blive stoppet!

Læs også denne artikel om op mod 12.000 raske hunde, som årligt aflives.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.