Sundhed
Inspiration til sund og lækker morgenmad!

Morgenmad er dagens vigtigste måltid. Du har hørt det 100 gange år, så der må næsten være noget om snakken.

Dagens første måltid har en tendens til at være toneangivende for dine måltider resten af dagen. Starter du med at indtage en sørens masse sukker og fedt i form af en kanelsnegl fra tanken, ender du sandsynligvis med et blodsukker på rutsjetur resten af dagen og knap så sunde valg til frokost eller aftensmad.

havregryn

Der er heldigvis mange muligheder for at lave både sund og lækker morgenmad – uanset om du er sulten som en bjørn eller ingen appetit har fra morgenstunden.

Hvis du er meget sulten om morgenen

Havregryn er din bedste ven hvis sulten rammer lige fra du slår øjnene op! De kan købes både almindelige og glutenfri, og indeholder rigtig gode fibre, kulhydrater og endda også en pæn mængde protein.

Lav eksempelvis en lækker portion havregrød på vand eller mælk og rør den sammen med lidt æggehvide, proteinpulver eller skyr for ekstra protein hvis du er meget aktiv. Din grød kan toppes med alverdens friske og tørrede frugter, hakkede nødder eller nøddesmør.  

Et par skiver groft rugbrød med magert pålæg, avocado eller nøddesmør og frisk frugt ved siden af kan være en alternativ mættende og nærende morgenmad til dig med stor appetit.

Hvis du ikke er sulten om morgenen

Har du svært ved at klemme noget ned fra morgenstunden, kan en lille portion skyr være din ven. Skyr indeholder store mængder protein og mætter derfor godt selvom portionen ikke er så stor.

Skyr kan også toppes med både frisk og tørret frugt, men det er en god idé at have fokus på energitætte fødevarer hvis appetitten ikke er stor og derfor kan nødder eller nøddesmør være smartere at bruge ”plads” på end frugt hvis du slet ikke er sulten.

Prøv også vanilje eller kakaopulver for ekstra smag.

Har du ekstra tid om morgenen er røræg med kalkunbacon og friske krydderurter også en lettere, men stadig mættende og sund morgenmad.

Læs flere tips til sunde lækkerier fra morgenstunden i form af juice og smoothie lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.