Sundhed
Kom i form uden fitnesscenter!

Træning er det nye sort. Det er simpelthen ikke til at komme udenom. Der er dog en lidt kedelig tendens til at definere træning ret snævert i diverse medier. Træning er både mere og andet end at løfte tunge vægte i et træningcenter eller give den gas med kettlebells til en svedig crossfittime.

Din krop vil takke dig for motion af stort set enhver art. Det er sundt at få gang i kredsløbet, udfordre sin muskelstyrke og øge sin smidighed. Den gode nyhed er, at der er mange måder at træne på. Du kan sagtens komme i form selvom du ikke har et fast kærlighedsforhold til det lokale fitnesscenter!

mavebøjninger

Styrke eller kondition?

Den mest optimale træning er den som varieres. Er du vant til at løbe meget? Så bør du inkludere nogle styrkeøvelser i dit ugentlige program ved eksempelvis at lave kropshævninger på udendørs opstillede barer til formålet.

Du kan også afslutte dine løbeture med 10 min. Mavetræning hjemme på stuegulvet eller en hurtig omgang pushups.

Er du derimod typen der altid har leget med vægte, men halter konditionen, så kan det være en idé at starte blødt ud med nogle korte, men intense løbepas. Du kan med fordel finde et intervalprogram og starte med 2-3 gange i ugen at lave 15-20 konditionstræning ude i det fri.

Træningsudstyr til hjemmetræning

Du kan både træne helt uden noget udstyr udover dig selv og din krop. En måtte til gulvet kan være en god idé hvis du har trægulve, men ellers er det rigtig mange øvelser der ikke kræver særlig udstyr.

Vil du gerne øge intensiteten i dine træningspas kan det være en idé at investere i et par elastikker til at have rundt om benene under squat, lunges og glutebridges. De kan også sættes rundt om skulderbladene under pushups for at øge sværhedsgraden i dem.

De fleste øvelser der kan laves hjemme på stuegulvet kan varieres med ganske få tricks. Eksempelvis kan de klassiske pushups varieres ved at ændre afstanden mellem dine hænder hvor en bred udgangsstilling går mere i brystet og en smallere udgangsstilling giver mere aktivitet i tricps. Dine mavemuskler bør være spændt i alle variationer.

Der er altså ingen undskyldninger. Kroppen bliver glad og stærk af alle former for bevægelse, så kom i gang!

Artiklen har en reklame for træningsudstyr.

Læs hvordan du bevarer motivationen til træning lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.