Sundhed
Bevar motivationen til træning!

Det er helt naturligt at motivationen til træning svinger i perioder. Måske har du travlt med studie, arbejde eller andet? Måske har du bare mere lyst til at lave  andre ting end svede i et træningscenter.

Motivation er noget som er rart at have, men ikke nødvendigt for at få gode resultater med træning. Ingen er topmotiverede konstant, men dem som øger deres styrke, forbedrer deres kondition eller opnår et ønsket vægttab er ikke dem som er mest motiverede, men i stedet dem der ikke giver op.

spinning mand

Planlæg din træning (og tag den alvorligt)

Spørger du dig selv om du skal børste tænder hver aften? Nej vel. Det er ikke et spørgsmål der debatteres, du gør det bare. På lignende vis kan du sætte din træning i system.

Lav aftaler med dig selv om hvornår du skal træne og skriv dem ned. De aftaler du laver med dig selv bør du anse for ligeså bindende som de aftaler du laver med andre. Brænder du en ven eller veninde af? Nej, så brænder du heller ikke dig selv af.

Det er en fordel at starte let ud hvis du har svært ved at bevare motivationen til træning. Start med realistiske mål og sørg for at det bliver en succesoplevelse at træne. Planlæg eksempelvis at du vil træne 2 eller 3 gange i ugen på faste dage, skriv det ned og øg gradvist intensiteten i træningen.

Få en træningsmakker!

Hvis du har svært ved at overholde de aftaler du laver med dig selv, kan det være en fordel at lave dem med en anden. Søg i dit netværk eller måske endda i dit lokale træningscenter og find en træningsmakker. Det er super motiverende at træne sammen med en anden og kan være en stor hjælp til at komme ud af døren.

Der er flere fordele ved at træne sammen med en anden. I kan rette hinandens teknik når i træner, i kan grine sammen bagefter og hele oplevelsen med træning bliver pludselig noget rart og socialt. Tanken om at du både får rørt dig og hygget dig samtidig, den er motiverende i sig selv!

Læs gode råd hvis du er nybegynder i træningsverden lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.