Sundhed
Gode råd til nybegynderen i styrketræning

Fitnesscenteret kan godt være et intimiderende sted hvis du ikke har trænet før. Især området med de tunge vægte og de store muskuløse mænd hvor dedikationen driver ned af væggene i takt med svedperlerne på de spændstige biceps.

Usikkerheden kommer snigende og du har måske mest lyst til at vende om. Det synes jeg, du skal lade vær med. Der er nemlig plads til alle i træningscenteret!

Føler du dig forkert I fitnesscenteret?

Det er ikke svært at føle sig utilstrækkelig, utrænet og helt igennem forkert når man træder ind i et nyt område. Men vil du gerne i form, se flere resultater med din træning eller måske rettere udvikle dig personligt? Så er det vigtigt at træde ud af din komfortzone og prøve noget nyt!

Tanken om at se ”dum” ud er til stede. Det er bare vigtigt at huske én ting; alle har været der! Alle de store brød der lader til at bo i træningscenteret og sove med en håndvægt som hovedpude? De har jo også været nye engang og stået i indgangen til centeret med en klump i halsen. Og langt de fleste brænder så meget for deres sport, at de  rigtig gerne vil hjælpe dig i gang eller rette din teknik undervejs.

håndvægte mand

Undgå skader!

Det er ikke farligt at være ny og det er ikke farligt at lave fejl. Det kan til gengæld være farligt at træne for tungt for hurtigt og med forkert teknik. Så pak stoltheden væk og spørg om hjælp!

De fleste træningscentre har uddannede receptionister som hjertens gerne hjælper dig med specifikke maskiner eller øvelser. De fleste centre har ligeledes personlige trænere ansat som kan hjælpe dig godt fra start.

En personlig er træner er dyr, men en kortsigtet investering i din krop kan give dig en sundere og stærkere krop på længere sigt.

 Skader kan være alt lige fra småirriterende til alvorlige og kræve længere tids genoptræning. Du kan spare dig selv adskillige fremtidige regninger ved en fysioterapeut ved at komme godt fra start og bede om hjælp inden du kaster dig ud i de tunge vægte.

Træning er for alle. Uanset om du er tyk, tynd, stærk, slap eller alt derimellem, så er træningscenteret et sted for dig og din krop! Det kan være svært at overvinde usikkerheden og frygten for at lave fejl, men din krop vil elske dig for at prøve noget nyt!

Læs flere gode råd til at komme i gang med at træne HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.