Sundhed
Kom så ud af den komfortzone!

Vaner er trygge, rare og hyggelige. Og vi har dem alle sammen. De findes overalt i hverdagen og kan være lige fra hvilke fødevarer du putter i indkøbskurven når du handler til hvilke øvelser du laver i det lokale træningscenter.

Der er noget genkendeligt og trygt ved at gøre det man kender. Mennesket er et vanedyr og vi har derfor alle en tendens til at sidde fast i  de samme vaner, både de gode og de dårlige.

Hvordan kommer du ud af komfortzonen?

De mange små vaner som du kan udføre i søvne. De mange små vaner som du gør hver eneste dag. De kan samlet set betegnes som den cirkel af handlinger du har det godt med. Din komfortzone med andre ord.

kettlebells

Og åh, hvor er den bare rar, den komfortzone! Du kender den og den kender dig. Hvorfor begynde at forandre noget som virker?

Fordi du desværre ikke udvikler dig i din komfortzone. Det er så nemt at udskyde nye (og måske sundere?) vaner alene af den grund, at de er nye.

Forandring er skræmmende og provokerende. Det føles ikke rart at svede sig igennem en ny øvelse i træningscenteret. At føle sig på udebane fordi man aldrig har trænet på den måde før. Måske kigger de andre mærkeligt på dig? Måske er du ikke særlig god til den?

Det handler om at mærke den usikkerhed. At turde være i den. At turde kaste sig ud i øvelser som føles ukendte og endda måske ubehagelige. Hvis du gerne vil udvikle dig, blive sundere, stærkere eller måske hurtigere, så bliver du nødt til at prøve noget nyt.

Kroppen har en fantastisk evne til at tilpasse sig. Det har sikret menneskets overlevelse i flere tusinde år, men det sikrer dig desværre ikke meget mere end status quo når det kommer til træning.

Kroppen skal overraskes, provokeres og presset. Det behøver ikke nødvendigvis være med flere kilo på stangen, det kan også være nye øvelser, nyt tempo eller en ny rækkefølge af øvelser.

Udviklingen sker i det ukendte, så spring ud i det! Kontakt en god ven, veninde eller en træner. Få rusket op i dit træningsprogram og vigtigst af alt: kom så ud af den komfortzone!

Prøv en ny træningsform allerede i dag! Hvad med yoga? Læs mere HER.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.