Sundhed
Yoga - At skabe balance I hverdagen

Pernille Vestergaard Nielsen har for UngUnivers.dk taget pulsen den populære yoga-bølge.

Yoga for begyndere

Vi kender alle til at føle os ude af balance. Pludselig står vi måske og ønsker ham foran i køen al verdens ulykke, fordi han altså tager al for lang tid om at beslutte sig for, om han skal have en scone til kaffen! Et andet eksempel kan være, at du træder ind i klassen, som du ellers er rigtig glad for, og finder dig selv skulende ondt til samtlige tilstedeværende, og er ved næsten at æde din veninde, der er så irriterende at komme hen og ønske dig god morgen! Kender du til det? Det gør vi vidst alle.

Men det er der heldigvis en løsning på! Som du sikkert har hørt er yoga en helt formidabel måde at løsne spændinger i krop og sind. Har du prøvet det? Og synes du, at det  virker helt åndssvagt at stå og vride sig rundt i umulige stillinger, som absolut kun kan være for Ole Ernst og balletbørn? Og har du af denne grund valgt at springe af den populære yoga-bølge? Ja, så forstår jeg dig godt. Men hvad så? Jo ser du, der findes noget som hedder Yin Yoga, og før du tænker: ”Åh gud nej, hvor magter jeg ikke alt det hippie-ævle-bævle”, så hør lige her: 

Yin Yoga

Yin Yoga er skabt så selv den stiveste deltager kan være med og føle sig som en del af holdet. Det er  en yogaform skabt til at skabe balance mellem krop og sind. ”Ja, ja det siger de jo alle sammen”, tænker du. yoga for begyndere traenes af pigerMen nej, det er netop en form af yoga som er meget blid, dog ikke ensbetydende med at du falder i søvn, men blot at du slipper for at føle dig som som Bambi på is, der forsøger at lave en tredobbelt piruette.

Fordelen med Yin Yoga er nemlig at de benytter meget mere simple yogastillinger og holder strækket længere. Der er megen fokus på det enkelte individ, og der bliver derfor opfordret til, at øvelserne skal føles super lækkert og ikke som om benet er ved at stikke af i vrede over, at du tydeligvis har glemt alt om dets eksistens. Du bliver af læren opmuntret til, kun at gå så langt som DU føler er behageligt, for tro det eller ej så er det ikke meningen at yoga på nogen måde skal skabe ubehag.

Som navnet indikerer er denne yogaform særlig mindet på at skabe balance, ikke bare i sind og krop, men i hele din hverdag, da det vil gå ind og påvirke dit nervesystem til at blive mere stabilt og afslappet samt styke dit immunforsvar. 

Så tag benene på nakken og smut ned til gratis prøvetime af Yin Yang yoga i dit nærmeste yogacenter – vi ses! 

Læs også: Bliv sund med apps.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.