Sundhed
Tips til at tabe dig, uden du mærker det

Der findes ikke noget værre end at gå på kur! Man bliver træt, ugidelig, irritabel og ikke mindst længselsfuld. Længselsfuld efter alle de dejlige ting, som man plejede at hælde i sig, og efter alle de lækre snacks som står og venter på, at man bukker under. For man skal nok bukke under på et tidspunkt: Enten i form af et brag af et ædegilde, en glidebane hvor man over en måneds tid uden at bemærke det, ryger stille og roligt tilbage i de gamle vaner, eller med faktisk at ”gennemføre” sin kur, og derefter slippe kontrollen.

For en kur er midlertidig, en kur er ikke nye gode vaner, eller en livsstilsomlægning. En kur er i min verden bare at suge maven ind, mens man går ved poolkanten - hurtig men ineffektiv. Derfor giver jeg dig her nye tips til, hvordan du kan tabe dig i hverdagen næsten uden at bemærke, at du skærer kalorier.

Tab dig ved at spare på drikkevarer

Alle drikkevarer fra saftevand over juice til Cola indeholder kalorier som du med et trylleslag kan fjerne, alene ved, at skifte de sukkerholdige læskedrikke ud med vand. Det kan hurtigt blive en ekstremt dårlig vane, at drikke sodavand til aftensmaden hver dag, eller bilde sig selv ind, at kakao hører post workout til. Hvis du hver aften drikker en dåsesodavand, og dropper dette i blot 5 ud af ugens 7 dage, svarer det på årsbasis til intet mindre end 7,8 kilo fedt! (Ud fra betragtningen om, at et kilo fedtvæv er 7000 kalorier.)

Dette er en forholdsvis nem og overkommelig vane at implementere, fordi det ”kun” er i hverdagene, så du stadig gerne må få dine favoritter i weekenden, og fordi mætheden ikke lider afsavn på samme måde, ved at droppe de flydende kalorier.

Verdens ældste slankeråd

”Tag trappen i stedet for elevatoren”. Ja, du har hørt det 100 gange før, og det virker som det ældste slankeråd i bogen, men det er der også en grund til, at det er. For små forskelle, som stillestående kontra fysisk aktivitet, kan gøre en massiv forskel på kalorie regnskabet. Derudover kræver disse små ting også så lidt viljestyrke, at du næsten ikke lægger mærke til, at du forbrænder lidt ekstra. Husk dig selv på, at gå ud og hente vand og at gå på toilettet i de små pauser, gå en lillebitte omvej hjem, eller find selv på daglige aktiviteter. Husk at se det i det store perspektiv.

Gafler med frugt

Tab dig ved de daglige måltider

Spiser du cornflakes eller havregryn med mælk og sukker til morgenmad, eller hører du til dem, som får lækre boller med smør, ost og hele balladen? Uanset hvad, kan du her spare MANGE kalorier ved at gå over til skyr eller ymer med frugt på. Alternativt kan du skifte frokostpizzaen/rugbrøden ud med en daglig salat. Sæt dig et mål om, at mindst ét af dine daglige måltider skal være uden kornprodukter og skift det ud med frugt og grønt.

Mæt øjnene først, så vaskebrættet

Skift din store middagstallerken ud med en lille frokosttallerken og få en portion der syner af mere. Vælg mindre glas og mindre skåle så fadene er fyldte og farverne mange. Derved bliver du også hurtigere ubevidst mæt. Sørg for at tage meget små skefulde over på tallerknen imod slutningen af måltidet, så du ikke føler dig tvunget til at spise ekstra, når du reelt rammer mæthedsfornemmelsen.

Læs også Hvorfor taber jeg mig ikke, når jeg træner

 

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.