Sundhed
Dine venner afgør din sundhed!

Har du hørt udtrykket; "du er hvad du spiser"? Nyere studier viser, at den sætning måske ikke helt er korrekt. 

I stedet bør du tænke, at; "du er hvad DINE VENNER spiser". Og hvorfor nu egentlig det?

gafler med frugt

Dit sociale liv afgør din sundhed

Tænk over det. Hvor mange gange om ugen ser du dine venner? Minder jeres liv rimelig meget om hinanden?

Vi mennesker er vanedyr og flokdyr, så vi kan generelt godt lide, at vores venner og omgangskreds ligner os selv. Så føler vi os trygge.

De venner vi omgiver os med, har altså en effekt på vores vaner, hvilket både kan være godt og skidt.

Er dine venner træningstosser, er du sandsynligvis også typen, der elsker at bruge weekenden i dit lokale træningscenter. Er du omvendt en sofakartoffel med hang til chips og sodavand, er dine venner nok heller ikke dem, der river grøntsagerne ned fra hylderne i supermarkedet.

Det svære kommer ind i billedet, hvis du har et ønske om at leve sundere, men at dine venner fortsat har usunde vaner. Du er bange for at falde ud af fællesskabet, eller at "hyggen" ryger sig en tur, hvis du ændrer din livsstil.

Få nye vaner ind i vennegruppen!

Men... Vi mødes jo altid til en øl? Bare fordi dig og vennerne har en tradition for, at i mødes over eksempelvis et par øl om fredagen, tømmermændsbrunch om lørdagen, eller film og slikaften om søndagen, så er der ingen der siger, at det altid skal være sådan.

Hvis det er dine rigtig gode venner, er i sammen fordi i godt kan lide hinanden selskab, ikke fordi i sidder og spiser noget bestemt. Du behøver ikke smide alle de hyggelige traditioner ud af vinduet, men måske blot foreslå en ny eller to?

Næste gang i skal have middag, kan du invitere til sund mad hjemme hos dig. Det er tvivlsomt at i hygger jer mindre, når der er grøntsager og magert kød på tallerkenen. Sund mad kan sagtens laves både nemt, billigt og lækkert, hvis du tænker lidt ud af boksen.

I kunne også styrke jeres venskab ved at dyrke sport sammen, gå en tur eller få nogle oplevelser sammen ude i naturen. Træning er generelt altid sjovere sammen - og så kan i altid tage den øl eller kage bagefter!

Læs eksempelvis mere om sundere tømmermænd lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.