Sundhed
Sund med tømmermænd

Du vågner langsomt. Dine øjne klistrer sammen af søvn, din krop føles tung, og dit køkken er uendelig langt væk. Du får, med meget besvær, løftet din krop ud af sengen og henter et glas vand.

Der er vist ingen tvivl, du er ramt af tømmermænd. De næste  timer forsvinder sandsynligvis i en lang række af lure, tv-serier og fastfood.

Men kan du selv modvirke dine tømmermænd, gøre dem bedre når de er landet og måske endda være sund med tømmermænd? 

alkohol og tømmermænd

De bedste råd imod tømmermænd

Det absolut bedste, og nok også kedeligste, råd imod tømmermænd, er ikke at drikke så meget.

Regnestykket er relativt simpelt; jo mere alkohol du putter i din krop om aftenen, jo værre vil din krop have det næste dag.

Der er dog flere mellemregninger, hvor du kan hjælpe kroppen på vej.

Det har vist sig at være en myte, at du får flere tømmermænd, hvis du blander forskellige typer alkohol. Det gamle råd med at drikke vand i løbet af aftenen, holder dog stadig stik.

Jo værre du forskubber din salt/sukker og væskebalance i kroppen, jo værre vil morgendagens tømmermænd ramme. Drik rigeligt med vand og spis lidt inden, du rammer hovedpuden.

Sådan er du sund med tømmermænd

Når de først er ankommet, de kære tømermmænd, kan du selv medvirke til, at de smutter hurtigt ud af døren igen.

Du har sikkert  lyst til at tømme den lokale burgerbiks for pomfritter, cola og andet junk. Din krop har bare ikke brug for hverken e-numre, usundt fedt eller for meget salt.

Din krop har derimod brug for næring. Du kan med fordel købe ind til dine tømmermænd dagen inden den store fest. Sørg for at køleskabet er fyldt med fedt og salt, men af den bedre slags, end hos burgerbaren.

Hjemmelavede burgere med godt kød, lidt grønt, grove burgerboller og hjemmelavede kartoffelbåde med olivenolie og salt, vil formentlig også tilfredsstille din trang til junk, men være bedre for din krop. 

En lang gåtur i naturen, en god eftermiddagslur og rigeligt med vand, hjælper også din krop med at genfinde sin balance efter byturen.

Læs flere gode råd til en tur i byen UDEN at kroppen lider overlast HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.