Sundhed
Du behøver ikke tabe dig!

Mange danskere vil gerne tabe sig, men de fleste kan ikke overskue det i juleferien. Man kan jo ligeså godt gå "all in" i julen og så starte i januar, ikke sandt?

Ny forskning viser dog, at yoyovægt er langt mere usundt for kroppen, end en smule fedt på sidebenene. Faktisk bør langt de fleste voksne slet ikke tabe sig, men i stedet fokusere på en sundere livsstil generelt. 

gafler med frugt

Vægttab er ikke altid sundt

Har du været overvægtig længe, er det nok en god idé at gå din livsstil efter i sømmmene, men der er ingen grund til, at så mange voksne danskere har et ønske om vægttab, som de har i dag.

Sådan lyder konklusionen fra ny forskning om vægttab.

Alle mennesker, overvægtige eller normalvægtige, har nemlig godt af sund og nærende kost, regelmæssig motion og tilstrækkelig søvn. 

Det er dog langt fra alle, der har godt af et vægttab. 

Mange har en forskruet idé om, hvad de bør veje, og deres sundhed afhænger ofte slet ikke af vægten.

Har du for meget fokus på selve vægttabet, risikerer du  typisk at tabe mere muskelmasse end fedt og slet ikke øge din generelle sundhed - selvom der ryger et par kilo på vægten.

Drop slankekuren efter nytår!

Det bedste råd må derfor være, at nyde julen med alle dens lækkerier, men holde igen med overspisning. Hvis du får gået dig nogle lange ture, eller måske endda hoppet en tur i træningscenteret, så er der ingen grund til panik 1. januar.

Mange danskere har som bekendt allerede deres nytårsfortsæt på plads og for rigtig mange, omhandler det et vægttab. 

De hurtige slankekure og gode intentioner kan desværre ende med, at den sunde livsstil hurtigt får baghjul. 

Det kan virke kontra-intiutivt, men er du normalvægtig, og vil du gerne leve sundere, så er vægttab bare ikke altid vejen frem.

Ønsker du  at gøre noget ved en usund livsstil, så kan det nye år dog sagtens være en kærkommen mulighed, men der bør lægges vægt på år, kke blot nytår.

Start din sunde livsstil i små trin og mærk den positive effekt af sund kost og motion hele året. Sundhed bør ikke kun være i fokus lige efter champagnen er drukket og gæsterne er gået hjem. 

Læs mere om hvordan du kommer i gang med træning lige HER

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.