Sundhed
Jeg fortryder min slankekur

Dameblade lover de samme eftertragtede mål gang på gang. Du kan ”tabe 5 kg på 3 uger”. Du kan også "få en flad mave uden træning". Hvem drømmer ikke om det?

Livet er, forhåbentlig, ikke en spurt, men en marathon. De mange quicfixes, er ren gift for dit sunde projekt. Når dit mål er urealistisk, er du nemlig dømt til at mislykkedes.

Undertegnede har selv både været igennem en ildelugtende kålkur, der båd på hvidkål morgen, middag og aften, samt diverse underlige træningsritualer, der ikke gav de ønskede resultater. 

grøntsager og håndvægte

Vægttab uden slankekur!

Det er en skrøne, at du kun kan tabe dig, hvis du går på en streng slankekur.

Selve ordet ”slankekur” har også en negativ klang.

At gå på kur rimer på afsavn og afholdendehed, og minder nærmere om en straf, end om en positiv ændring i hverdagen.

Vil du gerne af med nogle genstridige kilo, er slankekure derfor ikke vejen frem. Livet er for kort til at spise kedelig mad, der ikke gavner hverken krop eller sjæl. 

Der findes heldigvis mange lækre, og sunde, retter som kan nære din krop og tilfredstille dine smagsløg.

Den sunde balance

Jeg fortryder mine slankekure som teenager. Min krop blev hverken slankere, sundere eller gladere. Jeg blev træt, svimmel og i dårligt humør af at spise kålblade.

Er du en af dem på kur, risikerer du at ødelægge dit forhold til mad, men også din forbrænding. Det er ikke sundt at have yoyovægt i mange år, og din krop er ikke indrettet til ekstreme udsving mellem sund og usund kost. 

Den bedste måde at opnå en slank og stærk krop, er en sund livsstil. Det lyder hverken sexet eller revolutionerende, men det er sandt. En langvarig løsning på vægtproblemer, er sund og nærende mad i rigelige mængder, så din krop har noget at arbejde med.

Det kaldes også, populært sagt, en sund balance.

Læs mere om hvordan du kan lave sunde lækkerier, helt uden sukker, lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.