Sundhed
Sundt slik uden sukker!

Den kære lækkersult kommer gerne snigende når vi skal hygge os. Det er jo så hyggeligt at sidde med noget sødt og rart når vi skal se en god film, snakke i timevis med  vennerne eller koble af efter en lang dag.

Ind i mellem skal der naturligvis være plads til at gå amok i slikbutikken, men andre gange kan det være rart at have nogle alternativer. Søde sager kan sagtens laves hjemmelavet, sukkerfrit og stadig være lækkert!

slik

Daddelkugler

At lave en portion daddelkugler til en venindeaftale tager ikke mere end 15 min og er en næsten garanteret succes.

En god basisopskrift består af 200 gram bløde dadler der blendes med 1 spsk ren rå kakaopulver, en stor håndfuld mandler, en lille håndfuld havregryn og 1 tsk. romessens.

De kan varieres i det uendelige ved at tilføje eksempelvis peanutbutter eller lakridspulver.

Du kan også prøve at rulle dem i finthakkede, ristede hasselnødder, kokosflager eller kakaopulver for ekstra smag.

Banankage-muffins

Sundere banankage-muffins kan laves på ca. en halv time og plejer at gøre stor lykke. De kan enten laves helt sukkerfri eller blot lidt sundere end originalen ved at skære ned på smør og sukker, og tilføje en ekstra banan.

Opskriften giver 10 muffins. Mos 2 modne bananer med en stor håndfuld blendede havregryn og 2 æg. Tilføj 2 spsk ren rå kakaopulver, 1 ts bagepulver og en smule sødemiddel hvis du er til den slags.

Rør godt sammen med 50 gram grofthakkede mandler. Er dejen for våd, kan der  tilføjes lidt mere havregryn eller 1 spsk Fiberhusk. Bag dine muffins ved 175 grader varmluft i 25 min.

Popcorn 

Popcorn findes ikke kun i pakker til microovnen. Det er både sjovere og sundere at lave dem selv! Tag en teskefuld kokosolie i en gryde og varm det langsomt op. Når olien er varm tilsætter du et par håndfulde majskerner og skruer en smule ned for varmen. Tag låget på gryden og ryst forsigtigt gryden i takt med at majskernerne begynder at poppe.

De kræver ikke mere end lidt salt før de er klar til at blive spist. Du kan også prøve at lade dem køle af og hælde lidt flydende mørk chokolade henover for at lave en sødere version.

Læs hvordan du laver andre sunde snacks HER

Undgå at blive fristet

Du kender det, du er træt, og det første du tænker på er at få noget sukker. Kort tid derefter får du sukkerchok og dårlig samvittighed.

Men her er løsningen. Ligesom et pengeskab holder denne smarte kage- eller slikdåse indbrudstyve eller andre uønskede gæster ude. Det kan være dine fingre, der reagerer på din lækkersult, men på grund af timerfunktionen bliver du udelukket, og du får en kærlig hjælp til at finde et sundere alternativ til din sult.

Kage- eller slikdåsen får dig på den måde til at slappe af, og giver dig en bedre samvittighed. 

Spar på kalorierne, og køb den sunde boks her:

Artiklen indeholder et reklamelink.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.