Sundhed
Er du forkølet?

Bladene er blevet gule og røde, vinden er blevet kold og mørket har lagt sig om aftenen. Det er efterår i Danmark.

Mange begynder i denne tid at snøfte og nyse, ikke fordi de savner sommeren, men fordi de er forkølede.

Det er drøn irriterende at have sygedage fra arbejdet, men det er også belastende at være småsyg i flere uger. Kan du mon selv bekæmpe, eller måske endda forebygge, en forkølelse?

juice og grøntsager

Forebyg forkølelse

Du bliver faktisk typisk smittet med en forkølelse af andre, der ikke viser symptomer endnu. Det gør det naturligvis sværere at opdage, hvem der er syge.

Om du så også rammes af forkølelsen, afhænger af flere faktorer.

Vejret er en stor synder, idet skiftet mellem varme og kulde gør dig mere modtagelig for sygdomme såsom forkølelse.

Du kan ikke undgå andre mennesker, der potentielt er forkølede, men du kan gøre din krop mere modstandsdygtig overfor efterårssyge.

Det er altid et godt råd at spise sundt og varieret, få en god dosis c-vitaminer og sove godt. Du kan ikke helgardere dig imod sygdomme, men du kan øge sandsynligheden for forebyggelse ved at have en stærk og sund krop.

Hvad kan du så gøre, når du er blevet forkølet?

Er du uheldig, og har sygdommen ramt dig, kan du stadig selv hjælpe kroppen hurtigere på højkant igen.

Det vigtigste er, at lytte til kroppen. Acceptér at du ikke er på toppen, og tag en hel eftermiddag eller aftenen på sofaen. Du redder ingen ved at dukke op på arbejde, til træning eller hos vennerne. De gider jo heller ikke smittes, vel?

De gode gamle råd holder stadig, så du kan med fordel drikke en masse the med honning, spise stærk mad med frisk ingefær og få godt med vitaminer. Din krop har brug for dem!

Søvn har også meget at sige, da kroppen bekæmper infektioner, vira og lignende, når den sover. Sluk filmen, put dig godt under dynen og få sovet den forkølelse væk!

Læs mere om sund mad, der holder dig sund og frisk lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.