Af Anna
Der er nogle sundhedsråd, som er sjovere at lytte til end andre. Eksempelvis at mørk chokolade er sundt at spise, da det indeholder både gode mineraler og vitaminer, samt antioxidanter.
Men hvor sund er de fristende mørke plader egentlig? Og hvor meget kan du spise, før det bliver usundt?
Det handler om kakao!
Melder trangen sig til noget sødt, er mørk chokolade et rigtig bud at stille din lækkersult med.
Et par stykker mørk chokolade fremmer nemlig blandt andet dannelsen af serotonin, der er et afstressende stof, som frigives i hjernen.
Forskere fra Københavns Universitet har ydermere vist, at mørk chokolade indeholder sunde stoffer, som kan forebygge hjertekarsygdomme og kræft.
Et begrænset forbrug har tilmed vist sig at være kolesterolsænkende.
Derudover har mørk chokolade et højt indhold af kakaosmør, som er en god og sund fedtkilde i moderate mængder.
Der er dog stor forskel på kvaliteten af chokolade, når det handler om sundhed. Er kakaoindholdet lavt, indeholder chokoladen større mængder tilsat sukker, mælkepulver og tomme kalorier, som kroppen ikke har gavn af.
Lidt, men godt
Det handler ikke kun om kvalitet, men også kvantitet, når sundhedsværdien af mørk chokolade skal vurderes
Indtager du 2 plader på 100 gram dagligt, kan selv den højeste kakaoprocent ikke redde dig fra, at dit chokoladeindtag ikke er særlig sundt længere.
Mørk chokolade har et højt indhold af kalorier (ca. 600 pr. 100 gram) hvilket er med til at give det en høj mætningsværdi, og du er derfor ikke ligeså tilbøjelig til at spise hele pakken, som havde det været lys chokolade.
Det betyder dog også, at du hurtigt kan få overvægt i dit daglige kalorieregnskab, hvis du indtager større mængder mørk chokolade.
Har du svært ved at styre dit indtag af sukker? Læs gode råd HER