Sundhed
Find ny motivation til træning

 Sommeren er snart på vej, og det betyder lunere vejrudsigter i horisonten. Det er dejligt med flere plusgrader af flere årsager.

Når sommersolen rammer Danmark bliver alle generelt i bedre humør, dagene føles længere og kroppen fyldes med en helt naturlig form for øget energi.

fællesskab løb

Flyt træningen udenfor

Hvad skal du så bruge denne her lækre, ekstra energi til? De færreste kan overskue at stå og svede i et varmt træningscenter sammen med en masse andre, når de sparsomme (og desværre sjældne) solstråler skyller ind over landet.

Foråret og sommeren er en oplagt mulighed til at prøve nye former for træning af, der både giver kroppen et fysisk og mentalt boost af frisk motivation.

Har du trænet hele vinteren indenfor, kan du nemlig let være kommet ind i en rutine, hvor du træner stort set det samme program uge for uge, hvilket ikke er særlig motiverende i længden.

Der er mange muligheder for at træne udenfor, hvis du tænker lidt ud af boksen. Cardiotræningen flyttes nemt, da du kan hente løbeprogrammer, intervalprogrammer og lignende på nettet eller ganske enkelt bare gå en tur i raskt tempo.

Styrketræningen kan integreres som en del af din gåtur, hvis du laver dips på en bænk, mavebøjninger på græsset og armbøjninger ved siden af legepladsen. Der er måske en forbipasserende eller to der kigger, men så har de fået dagens oplevelse og hvem ved, måske har du motiveret dem?

Det skal være sjovt at dyrke motion!

Motivationen til træning svinger for alle mennesker og påvirkes også en del af, hvor travl hverdagen ellers ser ud.

Har du derfor i en periode trænet lidt mindre end du plejer, bør du ikke slå dig selv i hovedet med dårlig samvittighed – det er nemlig ikke særlig motiverende i sig selv.

Det er en kliche, men den holder stik; det skal være sjovt at træne! Du har pligter nok i forvejen, så lad ikke din motion blive endnu en ting på din to-do liste. Har du meget om ørene, så er der mange andre former for motion, der stadig træner din krop, men som ikke tager ligeså lang tid som en tur i centeret.

Har du det sjovt, føles det ikke som en pligt. Det er ganske simpelt, men ikke desto mindre noget, vi mennesker er gode til at glemme i vores evige jagt efter præstationer og resultater i alle livets aspekter, hvilket hurtigt optager hverdagen.

Mangler du motivation til træning, er det derfor en god idé at finde noget let, hurtigt og sjovt, som du evt. kan lave sammen med en ven eller veninde. Flyt din træning udenfor, lav noget du aldrig har gjort før, såsom at få en prøvetime i den lokale tennishal eller tag en tur i svømmehallen. 

Vil du hellere træne hjemme i stuen? Læs mere om udstyr og øvelser til træning derhjemme lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.