Sundhed
Træning i juleferien

Bukserne er måske begyndt at stramme lidt efter julemaden, og den dårlige samvittighed er på vej. Den gode nyhed er, at du hverken behøver at have dårlig samvittighed over et par dages julemad eller at gå i krig med et stramt træningsprogram i her i juleferien. 

Du kan nemlig sagtens holde din gode form henover jul og nytår ved at følge ganske få tips.

fællesskab fitness

Inspiration til træning i juleferien

Er du ikke hjemme ved dit sædvanlige fitnesscenter, er der råd for, hvordan du holder kroppen i gang indtil du er hjemme igen.

Naturen, en varm jakke og et par gode sko er dine gode venner, hvis du vil holde formen i juleferien. Tag din familie under armen og gå en lang tur hver gang i har spist frokost. 

Er du den eneste som vil gå, kan du gøre det til en vane, at gå en lang tur før morgenmaden. Det er en dejlig frisk måde at starte dagen på, og du får bevæget kroppen.

Du kan også besøge byens lokale svømmehal og nappe et par baner i vandet. Svømning træner hele kroppen og ikke kræver det store udstyr eller medlemsskab. 

Der findes også mange øvelser, som kan udføres alene med din egen kropsvægt. Prøv et program bestående af 10-15 gentagelser squats (så dybt du kan) lunges, almindelige armbøjninger, mavebøjninger, smalle armbøjninger (så du aktiverer triceps) og en omgang med 1 minuts planke til sidst. 

Vil du gerne have noget tungere at rive i, kan du kaste dig ud i en god omgang hjemmetræning. 

Udstyr til hjemmetræning

Du tror måske, at du behøver dit helt eget fitnesscenter for at holde formen derhjemme. Det er (heldigvis) ikke tilfældet, for vi kan jo ikke alle være Hollywoodstjerner med et personligt træningcenter i vores hjem. 

Hvis du investerer i en pakke med basis udstyr, kan du udføre både styrke og konditionsprogrammer derhjemme. 

En god start er en træningsmåtte, så du kan udføre forskellige stræk og maveøvelser og et par gode håndvægte, så du kan træne blandt andet arme. Det er en god idé at købe 2 par håndvægte med lidt forskellig vægt, eksempelvis et par håndvægte på 4 kg og et par håndvægte på 6 kg

For at øge intensiteten i din træning kan du gradvist kan øge vægten på dine øvelser, men du kan også lege med antal gentagelser, sænke tempoet i øvelserne og køre superset - hvor du kører 2 øvelser lige efter hinanden.

Skulderøvelser er særligt gode til superset, hvor du eksempelvis fører dine håndvægte i strakt arm først (front raises) og derefter uden pause køre et sæt med løft til siden (side raises). På den måde kan du køre dine muskler i skulder og arme trætte, uden at du behøver at købe tungere håndvægte

Har du svært ved at komme i gang med træningen? Læs hvordan du kommer ud af din komfortzone HER

Indlægget indeholder affiliatelinks

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.