Sundhed
Gider unge ikke dyrke sport?

I teenageårene sker der en hel masse med unge mennesker; de finder kærester, begynder med makeup og fester og starter så småt på voksenlivet. Men desværre er det også i teenageårene, at mange unge mennesker stopper med at dyrke deres fritidsinteresser.

fællesskab løbSport er en god vane for livet

Hvis man kan omvende de unge til at holde fast, netop i disse år, hvor en masse nye interesser melder sig, vil man kunne danne grundlag for, at give dem en god vane for livet. Ikke nok med at teenagere ikke længere synes, at sporten i hverdagsaftnerne er det mest spændende i deres fritid, så begynder de også at blive tidspressede, og sporten er så nem at nedprioritere, at den med stor sandsynlighed ryger til fordel for søvn, lektier og caféture.

30 minutters sport er nok

Hvis du går på gymnasiet eller universitetet, og synes at det er svært at få komplekst stof ind, er det godt givet ud med selv beskeden sport. Blot 30 minutters sport om dagen er nok til at stimulere kroppen og forbrændingen, så man holder sig sund igennem livet.

Du kender sikkert også gamle mennesker, hvor man ikke kan se, at de er en dag over de 60, fordi de er så aktive i dagligdagen, mens andre er blevet gamle at se på, allerede da de ramte de 50, på grund af deres inaktivitet og mangel på livsglæde.

For det er endnu én af fordelene ved at holde sig i gang; du får gode oplevelser, holder sexlivet i gang længere op i alderen og har bedre bevægelse, smidighed og kan klare dig selv langt længere op i alderen.

Det er nok ikke det, der skal være DIN motivationsfaktor lige nu, men det er da værd at tage med, at du bliver en lækker gammel knag, hvis du hænger i hele livet.

Er du stoppet med sport som teenager?

Hvis man først har haft stoppet med at dyrke sport i en længere periode, er det svært at komme i gang igen. Kroppen har ”sat sig”, man har fået et par ekstra kilo at slæbe på, og selve vanen med, at tage en tur i hallen eller fitness centeret er så uoverkommelig og langt væk, at der skal graves dybt, blot for at komme op på et par gange om ugen. 

Sportsudstyr

Mange har droppet at dyrke sport fordi, at løbeskoene var dårlige og gav løbeskader. Det kan også være at dit tøj ikke er åndbart eller gnaver nogle upassende steder på kroppen. Det dræber alt sammen din lyst til at dyrke sport.

Det kan derfor anbefales at købe noget godt sportsudstyr. Det behøver ikke koste en million. Eksempelvis kan du spare penge ved at købe løbesko online, hvor nogle webshops tilbyder gratis fragt. Det ses blandt andet i denne reklame fra Sportamore.

Læs denne artikel om, at komme i gang med at dyrke sport.

Det kunne også være netop nu, at du stod over for et par år i dit liv, hvor du næsten ikke føler, at du kan få det til at hænge sammen med tiden, lektierne, arbejdet, husholdning og alt det andet men det bedste råd, er at hænge i, også når det er mandag, regnvejr og du er presset på tid, for det kommer tifoldigt igen.

Har du fundet en træningsmakker?

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.