Sundhed
Hjemmelavet ansigtsmaske

En hjemmelaet ansigtsmaske i weekenden kan gøre enorme underværker i en ellers travl hverdag, hvor pleje af krop, hår og ansigt ellers har det med at blive gevaldigt nedprioriteret i forsøget på at sove 10 minutter mere, eller at presse endnu mere tid ind i et allerede overbooket program af gøremål.

AnsigtsmaskeMEN DIN HUD vil elske dig, og du vil i særdeleshed takke dig selv, hvis du i weekenden eller bare én gang om ugen, for eksempel inden du alligevel skal i bad, laver dig en god ansigtsmaske. Se bare på Ole Henriksen og Gun Britt - hvem havde nogensinde troet at de var henholdsvis 64 og 65 år? Jeg vil vædde med, at de fugter og plejer deres hud HVER dag, men har du hverken tid eller råd til de fancy produkter, kommer vi her med en række bud på lækre hjemmelavede ansigtsmasker – og det bedste af det hele er, at de INGEN e-numre, parfume parabener eller kemi indeholder.

Hjemmelavet ansigtsmaske

For alle maskerne gælder, at de skal blandes sammen i en skål og smøres på i et passende lag på en afrenset hud (uden makeup). De skal sidde i minimum 10 minutter (helst 30 minutter), og skal skylles af med koldt eller lunkent vand. Hvis du ønsker det, kan du bruge en dagcreme bagefter.

Fugtgivende ansigtsmaske

½ avocado

1 spsk. olivenolie

1 spsk. honning

Dybderensende ansigtsmaske

1 tsk. sukker

2 spsk. honning

2 spsk. presset appelsinsaft

Blid eksfolierende ansigtsmaske

1 tsk. havregryn

2 tsk. honning

1 tsk. yoghurt

Den hurtige ansigtsmaske

Denne ansigtsmaske laves på slump og efter hvad du har i køleskabet, men kan for eksempel indeholde:

Yoghurt

Citron eller appelsinsaft

Evt. honning eller olivenolie

Havregryn eller sukker tilføjes hvis du ønsker en eksfolierende effekt.

Hvis du allerede nu, har lidt dårlig samvittighed over, at du ikke er kommet i gang med at fugte, rense og pleje noget før, så skal du huske på, at dine celler udskiftes hver eneste dag, og at det yderste hudlag er udskiftet helt af sig selv hver anden uge. For at give kroppen og cellerne noget at arbejde med, er det derfor også vigtigt at du tænker over, hvad du hælder på den. Læs derfor også denne artikel, hvor du kan finde inspiration til hjemmelavede smoothies og juices.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.