Sundhed
Jeg HADER at løbe (men det skal vel gøres)

Hold kæft hvor jeg hader at løbe. Når jeg står i gangen med løbetøj på mens min løbe-app er klar til at måle distance og tid, musikken er på plads og skoene sidder som de skal, så mangler jeg kun én ting: Jeg skal efterhånden igennem en lille udbrudsrutine af ”AD”, ”FØJ” og ”ØV” inden jeg siger farvel for 81’ene gang og kommer ud af døren.

For jeg ved hvad der venter, og jeg GIDER ikke at løbe uanset vejr, varighed og øvrige variabler! Jeg HADER at løbe… er der seriøst nogle der bryder sig om det? Jeg har hørt at der skulle være én eller to derude et sted, men skal vi ikke bare se realiteterne i øjnene: Der er ingen der gider at løbe, men vi gør det alle sammen alligevel: Det er hurtigt, det er billigt og så er det hamrende effektivt.

Løbesko bindesLøbeturen vs. selve tanken

Jeg løber sådan set fint nok, (hvis du spørger mig) og når jeg er derude siger jeg ofte til mig selv: ”Se, det er jo ikke så slemt, Louise” problemet er bare, at allerede når jeg møder min hoveddør igen, er al den gejst og fornuft for længst forduftet. Uanset hvor god og let en tur det har været, er det hele glemt. Jeg er lettet over at jeg hev mig selv af sted igen i dag og at det er overstået nu. Den gode samvittighed varer heldigvis dagen ud og den næste krise rammer først dagen efter…

Nu er det ”allerede i morgen tidlig” at jeg skal ud og løbe igen! Jeg løber 3 gange om ugen og derfor har jeg fornøjelsen af at ’se frem til’ løbeturene i næsten halvdelen af ugens syv dage. Når jeg skal ud og løbe den kommende morgen nægter jeg at tale om løb og sport hele den pågældende dag. Jeg må virkelig være en belastning for mine omgivelser, men jeg bliver simpelthen så sammenbidt og tvær ved tanken om, at jeg skal af sted i morgen.

Begynd til badminton og stop med dit flæberi

Jeg kunne sådan set lige så godt dyrke en nem eller sjov sport i stedet for at gøre livet så surt for mig selv, men det er jo det næste – næ, for anden sport er jo tidskrævende og alt for besværlig. Mine bedste opmundrene ord til mine artsfæller er: Vi andre har det mindst lige så forfærdeligt, nogle løber sikkert i regnvejr lige nu og sidst men ikke mindst; når man kommer i gang med turen, så stopper det også igen på et tidspunkt. 

Læs også "Ven som træningsmakker eller ej" og find ud af, om du bør træne alene eller sammen med andre.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.