Sundhed
Lav din egen sunde is!

Findes der noget med end en afkølende og lækker is her i sommervarmen? Sommeren er for alvor kommet bragende henover det danske land og i takt med at temperaturen stiger, kommer trangen til is snigende!

Du kan naturligvis vælge at spise en softice med det hele, en gammeldags med fødebolle, guf og hele svineret eller hvad der nu er din favorit.

Har du ikke lyst til at give kroppen sukker, fløde og mange kalorier hver dag i sommeren, kan du heldigvis let og hurtigt lave din egen sunde is derhjemme! Du behøver hverken en fancy ismaskine eller en hel masse ingredienser.

grøntsager og frugt

Banan is

Du skal ikke bruge flere ingredienser end 1 stor banan! Den må gerne være meget moden og have et par pletter, det giver alt sammen smag. Skræl bananen og skær den i grove stykker.

Smid den i fryseren et par timer (eller natten over) og tag den ud ca. 1 time inden du vil lave is. Bananstykkerne skal være helt kolde, men ikke helt frosne når du kører dem igennem din blender.

Det kræver ca. 5 min intens tid med blenderen og så får du en lækker cremet, sund og naturligt sukkerfri is! Du kan tilføje  smagsgivere til  isen i form af kakaopulver, peanutbutter, frosne hindbær eller bare nyde den som den er.

Chokolade og lakrids is

Vil du lave en sundere is med chokolade og lakrids, men ønsker du ikke den alt for søde smag fra bananen, kan du også lave din egen is baseret på skyr.

Du blander ganske simpelt en portion neutral skyr med 2 store spsk. chokoladeproteinpulver eller ren kakaopulver og ca. 1 tsk ren lakridspulver. Rør godt rundt og put i fryseren.

Isen skal samlet have ca. 1 time i fryseren, men det er en god idé at røre i den hvert kvarter. Pynt med revet mørk chokolade og nyd!

Softice med sommerbær

Du kan også nemt og hurtigt lave en sundere softice med sommerbær. Du blender bare 100 gram frosne hindbær og 50 gram frosne solbær (der er let optøet) med 2 spsk. Proteinpulver med vaniljesmag (eller 1 tsk vaniljesukker) og 2 spsk. Neutral skyr.

Når isen er blendet kan du stille den i fryseren et par minutter for at sikre, at den er helt kold. Den skal spises med det samme for at bevare sin cremede konsistens.

Sommeren er bare sjovere med is og sundheden behøver ikke lide under øget is-indtag!

Læs flere tips til sunde vaner i sommerferien lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.