Sundhed
Træning og kost i et ungdomsliv: opgøret med stepmaskinen

Når jeg går ned i mit træningscenter, så er der altid en tydelig kønsopdeling: fyrene står ved vægtene, og pigerne befinder sig på løbebåndene/crosstraineren/stepmaskinen mv. – med forhøjet puls, sveden dryppende, og de fleste med et brændende ønske om at tabe sig.
Synet får mig selv til at tænke tilbage på dengang jeg var en af dem...
Men i stedet for nu at gå ind og blive en del af den kvindelige kamp mod fedtet og stepmaskinen, så finder jeg min, efterhånden, vanlige plads blandt fyrene og vægtene.
Jeg kan se at pigerne på stepmaskinen skæver over til mig, og tænker sit…

Jeg tænker endnu engang tilbage, og mærker de gamle frustrationer.
Jeg var træt af, at jeg efter timer i fitnesscenteret med sveden haglende ned af mig, ikke kunne se det resultat jeg ville på hverken kroppen eller vægten!
Efter højlydte envejs-diskussioner med vægten, stoppede jeg i protest med at fokusere på det tal, vægten nådesløst slyngede i hovedet på mig, trods mange udmattende timer på stepmaskinen eller løbebåndet.
I stedet rettede jeg fokus mod en stærk fysik og en sund krop, og hvad det krævede!

Og ved du hvornår forvandlingen skete?
Da jeg besluttede at melde mig ud af den kvindelige kamp mod stepmaskinen, og i stedet deltog i fyrenes kamp, hvor vægtene er min ven!

… Mens jeg står og træner biceps, hører jeg en af pigerne på stepmaskinen sige til sin veninde: ”Kom så Cille! Der er gået 20 minutter. Der er kun 15 minutter tilbage!” – og jeg kan tydeligt se på Cille, at dette ikke hjalp på motivationen!
Igen, vandrer mine tanker tilbage på mine egne lange og seje ture på løbebåndet! 1,5 timer er min rekord, puha..

Fra stepmaskine til håndvægte – fra kvindernes kamp til mændenes territorium!
Det er på tide vi bringer ligestilling ind i fitnesslokalet de damer – for vores egen skyld!

Jeg ville ønske at vi piger så vores kroppe, som noget der skal passes og plejes med omhu og kærlighed! - og ikke som et ”stykke overtræk” som skal piskes, mishandles og drænes indtil vi (måske) får det udseende vi ønsker at den skal have!

”Strong is the new skinny”. Det er her jeg er nu - det er mig. Jeg er stærkere, mere fit, spiser mere og bedre end nogensinde før! Min fedtprocent er stadig dalende, jeg nyder nu hver eneste træning, jeg udvikler mig, jeg ser min krop ændre sig, jeg er gladere og jeg har overskud..
Og mest overraskende: Jeg er tættere på mit mål end nogensinde!

I won’t promise you it will be easy – but I’ll promise you it will be worth it

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.