Sundhed
Smutveje til en sund hverdag

Vi vil allesammen gerne være super sunde, så vi kan vise vores stærke kroppe frem på sociale medier og imponere vores venner med sunde og kreative retter i køkkenet. Vi glemmer bare ofte én lille ting; hverdagen.

Det store overskud til at bage lækre proteinkager eller hjemmelavet granola til morgenmaden findes typisk ikke mandag morgen, hvor du er træt og på vej ud af døren. Tricket er, at finde de små smutveje, der giver en sund hverdag. fællesskab løb

Få sundhed ind i hverdagen

De små vaner er de vigtigste, hvis du vil være sund på hverdagsbasis.

Vi har det ofte bedst med store ændringer og store armbevægelser, men det er typisk også dem, der først ryger en tur ud af vinduet, når vi er for trætte til at lave morgenkaffen selv.

Den bedste smutvej til en sund hverdag, er forberedelse. 

Gør hver søndag til "forberedelsessøndag" og lav en madplan for ugen, som skitserer de planer, du har for ugen. Du behøver ikke følge den slavisk, men en plan for ugens måltider begrænser hvor meget energi du bruger på aftenmaden en travl tirsdag aften.

Tag din kæreste eller gode ven i hånden og køb stort ind til ugen - efter madplanens anvisninger naturligvis. Ved at have et fyldt køleskab med nemme og sunde snacks, begrænser du sandsynligheden for, at du ender med hånden i slikskuffen senere på ugen.

En plan for maden og et fyldt køleskab er givetvis ikke nok, men det er gode skridt på vejen. Skal det være endnu nummere, kan du med fordel lave store portioner af sunde retter og fryse ned, så du har nem mad til ugens dage. Det samme gælder hjemmelavede snacks i form af æggemuffins, sundere kager, dadelkugler eller lignende. 

Det hele kræver én dag med ekstra overskud, men giver dig til gengæld 6 dage, hvor du kan slappe af og bare være til i hverdagen.

Motion er ikke kun i træningscenteret

En travl hverdag med studie, arbejde, kæreste og en masse venner, der gerne vil hænge ud, gør det ofte svært at have overskud til træning.

Mange tror nemlig, at træning skal foregå i smart træningstøj inde i et smart træningscenter, der har det nyeste udstyr og de lækreste mennesker. Det er bare ikke helt rigtigt.

Du kan naturligvis sagtens træne numsen ud af bukserne i dit lokale træningscenter, men du kan også få motion på hverdagsprogrammet på anden vis. En dejlig gåtur i naturen, en løbetur med vennerne eller en omgang yoga på stuegulvet er glimrende alternative smutveje til en sund og stærk krop, hvis du har travlt i hverdagen.

Læs mere om hvad du mangler, hvis du skal kaste dig ud i hjemmetræning HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.