Sundhed
Sund under studiestart

At starte på et nyt studie, betyder typisk en hel masse nye oplevelser, fester og arrangementer. De fleste af disse begivenheder, byder på store mængder øl og drinks, som skylles ned med en omgang snasket mad. 

Du vil sikkert gerne give den gas med dine nye venner, men vil du helst ikke kaste alle sunde vaner ud af vinduet, kan du her læse tips til sundhed under studiestarten. Det er ikke blot knap så sundt, det kan også være dyrt. Men hvis du får et studiejob ved siden af dit studie, så hjælper det både på dit CV og din økonomi. Tjek eksempelvis jobportalen for studiejobs.

Alkohol

Sundhed uden at gå på kompromis med det sjove!

Når du beslutter, hvor sund du vil være, må du kende dine prioriteringer. Vægter du alkohol, god mad, træning eller søvn? Hvad er vigtigst for lige netop dig?

Du kan eksempelvis vælge, at spise de samme måltider som alle andre, men have små snacks i tasken. På den måde kan du nippe lidt til nogle nødder, spise et stykke frugt i ny og næ, eller have en proteinbar ved hånden. Din krop vil få ekstra næring, og du spiser dig ikke kun mæt i fastfood efter den første fredagsbar.

Din krop er givetvis for træt til træning, og du har alt for travlt med at have det sjovt, men du kan prøve, at gå nogle lange ture. Det er sundt for en tømmermændsramt krop, at få frisk luft og bevægelse mellem byturene.

Husk balancen i sundheden!

Studiestart er kun en kort periode, og afspejler ikke dine vaner til hverdag. Der er derfor ingen grund til panik, hvis du ikke får overholdt alle dine egne prioriteringer. De to uger hvor du giver den gas med øl-bowling og pizzasnegle, og hvor du klarer dig med 4 timers søvn, varer ikke ved.

Hverdagen banker på før du ved det, og din sundhed kan sagtens tåle et lille afbræk fra normaliteten. Studiestarten er en tid, der ikke kommer igen, så husk at nyde den!

Det gode gamle råd; alt med måde, holder nemlig også stik i forbindelse med studiestart.

Læs tips hvis du blev optaget, eller ikke optaget, på dit ønskestudie HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.