Sundhed
Tab dig - undgå styrkefælden

Der findes rigtig mange måder at tabe sig på, eller i hvert fald rigtig mange kure og ”gode” råd til, hvordan du kan smide kiloene, men hvis du vil af med overflødig vægt er der især én ting du bør vide. Vi fortæller dig det, der kan synes så åbenlyst, men alligevel for mange virker uforeneligt i deres træning.

Hvis du ønsker at tabe dig

Når man i forvejen har mange kilo at bære på, og man går i gang med at træne for at tabe sig, falder de fleste ofte lynhurtigt for styrketræning.  Styrketræningen kan både foretages imens man sidder ned, og man føler ikke at man er ved at kaste sine lunger op. Man sveder og det kan sagtens gøre skide ondt i kroppen, så alt i alt kan man sagtens tro, at man får en masse ud af det. (Det gør man i og for sig også, men lad os lige vende tilbage til det)

Fitness udstyrAt tabe sig med styrketræning

Styrketræning føles heller ikke udmattende på samme måde som konditionstræning gør, når man har ekstra kilo som skal løftes af sted på en løbetur eller skal hoppes rundt med til en cardio-time. Jeg kan lige så godt afsløre, at når man har en vægt på under 55 kilo er det stadigvæk fristende at sætte sig i maskinerne frem for at ase rundt og puste som en sindssyg. For konditionstræning er bare pisse hårdt.

Men DER ER INGEN VEJ UDEN OM. Styrketræning gør dig tonet, og giver dig sved på panden, ja, men det forøger også din muskelmasse og derigennem er der en risiko for, at det måske endda kan forøge din vægt.

Når du vil tabe dig bliver du nødt til at lave en form for konditionstræning, hvor pulsen og hjertet arbejder ”mere” end musklerne gør det og ikke omvendt. Løb, svømning, cykling, atletik, håndbold, badminton – i det hele taget boldsport – cardio og dansehold er alle sammen bud på træning, hvor du forbrænder masser af dejlige kalorier.

Alt med et gran salt

Styrketræning har selvfølgelig også sine helt fantastiske sider. For eksempel er det en fordel når muskelmassen forøges i kroppen, for det øger nemlig forbrændingen og derved kan det booste vægttabet.

Prøv om du kan tvinge dig selv til at kombinere styrketræningen med konditionstræning, hvis du ikke udelukkende gider at ”leve af” konditionstræning. Hvis du virkelig vil se resultater skal du op på 4 ganges konditionstræning om ugen. Yes, det er røvstrengt, men desværre også nødvendigt.

Læs også: Kom i gang med at træne.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.